Ομιλία σε διεθνές συνέδριο του Ηλία Καματερού

Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Κυκλική οικονομία – εδαφική συνοχή - νησιωτικότητα» μίλησε χθες ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, εκπροσωπώντας τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ως Συντονιστής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κατάκτηση ίδρυσης Υφυπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, γεγονός που συμβάλλει στην προώθηση της νησιωτικότητας.
Ανέπτυξε μάλιστα την προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κυβερνητικό επίπεδο, για τη δημιουργία του ελληνικού μοντέλου νησιωτικής πολιτικής.

Ο Ηλίας Καματερός τόνισε ότι είναι χρήσιμη η εμπειρία άλλων χωρών αλλά, όπως είπε, «…έχουμε ανάγκη το δικό μας μοντέλο, το ελληνικό μοντέλο, που είναι βασισμένο στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, και καθορίζεται από την ύπαρξη δεκάδων κατοικημένων μικρών νησιών».
Το συνέδριο διοργάνωσε, στο Ηράκλειο, η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του συνεδρίου η δικτύωση των νησιωτικών χωρών και Περιφερειών των νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων και υλοποίησης καλών πρακτικών. Οι πολιτικές αυτές αναπτύσσονται  στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή της ταυτόχρονης βελτίωσης της οικονομικής ευημερίας και του περιβάλλοντος.