Επιχειρηματίας κατηγορεί τον αδελφό του για απάτη

Επιχειρηματίας κατηγορεί  τον αδελφό του για απάτη

Επιχειρηματίας κατηγορεί τον αδελφό του για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1410 ΦΟΡΕΣ

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση της υπόθεσης 78χρονου επιχειρηματία ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο αδελφός του.

Το δικαστήριο ξεκίνησε προχθές την εκδίκαση της υπόθεσης με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και συνεχίστηκε χθες με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης καθώς και την απολογία του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, ο 78χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δήλωσε ότι για όλα όσα γίνονταν στην εταιρεία τους αλλά και την αύξηση κεφαλαίου είχε γνώση ο αδελφός του, ο οποίος ήταν αυτός που υπέγραφε τα σχετικά έγγραφα. Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο αδελφός του παραδέχτηκε το 1999 σε συζήτηση που είχαν ότι τρία χρόνια νωρίτερα είχε αρχίσει να παίρνει χρήματα από τα κέρδη του ξενοδοχείου και είχε συνολικά εισπράξει το ποσό των 630.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 78χρονος τόνισε μεταξύ άλλων στην απολογία του πως με τον αδελφό του μπορεί να είχαν διαφωνίες τις οποίες έλυναν πάντα με συζητήσεις, δεν είχαν όμως προστριβές μεταξύ τους. Ήταν μαζί από παιδιά και ουδέποτε θα μπορούσε εκείνος να οδηγήσει τον αδελφό του στα δικαστήρια και ειδικά στα ποινικά ότι και αν γινόταν.

«Ντρέπομαι που σήμερα είμαι εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο 78χρονος προσθέτοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν το 1999 διάβασε στην εφημερίδα για τον πλειστηριασμό ενός σπιτιού με αρκετά αυξημένη τιμή στον οποίο είχε πλειοδοτήσει ο αδελφός του. Τότε είπε πως είχε συνάντηση μαζί του και αφού συζήτησαν ο αδελφός του παραδέχτηκε στον 78χρονο ότι από το 1996 έπαιρνε χρήματα από το ξενοδοχείο.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως του είχε ζητήσει τότε να τα επιστρέψει στην εταιρεία καθώς όπως είπε έχουν και οι δύο, παιδιά, όμως κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε. Ο 78χρονος δήλωσε επίσης πως στη συνέχεια προχώρησε σε αγωγή για να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εταιρεία αλλά και για να είναι ταμειακά εντάξει. Μετά τη λήξη της τουριστικής σαιζόν του 2003 τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς, προέκυψαν υποχρεώσεις σε προμηθευτές, ΙΚΑ, φόρους κ.α. στην εταιρεία και για αυτές έπρεπε να καταβληθεί το ποσό των 70.000 ευρώ.

Ο 78χρονος είπε πως ζήτησε από τον αδελφό του να καταβάλλουν μαζί το ποσό αυτό, όμως ο τελευταίος δήλωσε αδυναμία και ζήτησε να τα βάλει τα χρήματα ο κατηγορούμενος. Πράγματι έγινε έτσι με την προϋπόθεση πως εφόσον δεν θα του επέστρεφε τα χρήματα αυτά ο αδελφός του το επόμενο διάστημα και μέχρι τον Ιούνιο του 2004, τότε ο 78χρονος θα τα έβαζε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή θα τα έπαιρνε σε μετοχές.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε επίσης ότι ο αδελφός του και καταγγέλων γνώριζε ότι θα έχανε το πλειοψηφικό πακέτο, ενώ αναφέρθηκε και στην ομόρρυθμη εταιρεία που διατηρούσε ο αδελφός του και την περιουσία της οποίας διαχειρίστηκε ο ανιψιός του χωρίς να λάβει εκείνος κάποια χρήματα από αυτήν, αντίθετα άφησαν – όπως είπε- δάνεια μέρος των οποίων καλύπτει ο ίδιος πλέον.

Ο 78χρονος κατηγόρησε τον αδελφό του ότι λέει ψέματα και πως όλες οι υπογραφές είναι δικές του, κάτι που αναφέρουν – όπως είπε- και οι γραφολόγοι, ενώ και ο ίδιος συμφώνησε για τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και την ένταξη της εταιρείας στον Αναπτυξιακό νόμο.

«Ένοχος» ζήτησε ο εισαγγελέας
Στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και ζήτησε την ενοχή του 78χρονου, όπως πρωτόδικα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μηνά Τσέρκη και Νικολάου Πατεράκη, καθώς και του δικηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Μανώλη Κουτσούκου και βέβαια την έκδοση της απόφασης από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Για αυτή την υπόθεση ο επιχειρηματίας τον Μάρτιο του 2013 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες τον 78χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 7 ετών για την κατηγορία της πλαστογραφίας και 7 χρόνια για την απάτη, κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξης. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε η έφεση του 78χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής ποσού 5000 ευρώ εντός 15νθημέρου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2007 ο 78χρονος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε 4 πρακτικά γενικών συνελεύσεων της εταιρείας την οποία διατηρεί με τον αδελφό του για την διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας στην ανατολική πλευρά του νησιού μας, καθώς και ένα πρακτικό συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την οποία ο 78χρονος απέκτησε περισσότερες μετοχές έναντι του αδελφού του ο οποίος μέχρι τότε διατηρούσε τον ίδιο αριθμό μετοχών στην ανώνυμη εταιρεία.

Επίσης κατηγορείται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα κατέθεσε τα πλαστογραφημένα πρακτικά στην Διεύθυνση Εμπορίου για δημοσίευση τα οποία και εντοπίστηκαν από τον αδελφό ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών