Αθωώθηκε για τις κάμερες ασφαλείας 50χρονος Ροδίτης

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν προχθές 50χρονος που είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του και αρχιτέκτοντας μηχανικός που του είχε κατασκευάσει την οικοδομή.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκαν ήταν παραβίαση των κανόνων οικοδομής και παράνομη κατάληψη δημοσίου κτήματος για τον μηχανικό και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και εξύβριση για τον 50χρονο ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή, Δήμου Μουτάφη και Δήμου Παπαδόπουλου απάλλαξε τους κατηγορούμενους κρίνοντάς τους αθώους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ως πολιτική αγωγή επρόκειτο να παρασταθεί ο κ. Φρίξος Ιωαννίδης ωστόσο η υπεράσπιση υπέβαλε ενστάσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το δικαστήριο και απεβλήθη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 55χρονη αρχιτέκτονας μηχανικός κατά την επίβλεψη κατασκευής της οικοδομής του 50χρονου έγινε λανθασμένη χάραξη με αποτελέσμα το ακίνητο να βρεθεί ελάχιστα σε άλλο αγροτεμάχιο, και μέρος αυτού να είναι αυθαίρετο.

Σε ότι αφορά τον 50χρονο κατηγορούνταν ότι τον Οκτώβριο του 2013 τοποθέτησε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του, ενώ παράλληλα εξύβρισε και μία συμπολίτισσά του.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.