Συνάντηση υποψηφίων της Δημοκρατικής Κίνησης  Μηχανικών, στη Ρόδο, με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Σε συνέχεια των επαφών της παράταξης ΔΚΜ, με το σύνολο των θεσμικών φορέων της Δωδεκανήσου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη  Ρόδο, με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Την ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ εκπρόσωπησαν οι κ.κ. Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κούρτης, Ναπολέων Παπαδάκης, Σταμάτης Παπαντωνίου και εκπρόσωπος της παράταξης κ. Αντώνης Γιαννικουρής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναλύθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των μηχανικών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Επίσης σχολιάστηκε η αναιμική παρουσία του τοπικού ΤΕΕ και η ελλιπής συνεργασία με την αυτοδιοίκηση για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που αφορούν τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικότερα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η ανάγκη της επί της ουσίας συνεργασίας του ΤΕΕ με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε τεχνικά θέματα.
Η δυνατοτήτα συνεργασίας ΤΕΕ και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε προγραμματική βάση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που μπορούν να εξασφαλίσουν εργασία, ειδικά στους νέους συναδέλφους.

Η συντήρηση - ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου του ΤΕΕ και του περιβάλοντος χώρου.
Παράλληλα συμφωνήθηκε από κοινού ότι απαιτείται η αλλαγή νοοτροπίας προσέγγισης των προβλημάτων με επίκεντρο την επιστημονική μεθοδολογία και την προάσπιση των συμφερόντων των νησιών μας.

Και οι δύο πλευρές, διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων σε θέματα αρχών και στόχων. Ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της νέας διοίκησης, που θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.