Ανακοίνωση της Πανεπιστημονικής για τις εκλογές στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση της Πανεπιστημονικής για τις εκλογές στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση της Πανεπιστημονικής για τις εκλογές στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Για τις σημερινές εκλογές στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η παράταξη “Πανεπιστημονική” αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Από το 1993 μέχρι σήμερα, πληρώνεις πάνω από 4 φορές παραπάνω εισφορές σε ένα Ταμείο που σου «υπόσχεται» λιγότερο από το μισό της σύνταξης που υπολόγιζες να πάρεις.
Η φοροληστεία σου σφίγγει τη θηλιά γύρω από λαιμό και, μαζί με τις εισφορές, σε σπρώχνει βίαια έξω από το επάγγελμα, με την απειλή της κατάσχεσης να κρέμεται σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από το κεφάλι σου.

Οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν «γαλέρα» πολύ πριν έρθει η κρίση, με τα 10ωρα και τα 12ωρα δουλειάς με μπλοκάκι χωρίς δικαιώματα να γίνονται όλο και περισσότερο καθεστώς και – σήμερα πλέον – η εργοδοσία, αποθρασυμένη, να σου επιβάλλει να δεχθείς ακόμα και ατομικές συμβάσεις με βάση ξένο δίκαιο.

Με τη νομοθεσία για τα έργα και τις μελέτες, μέσω των ΣΔΙΤ, των Συμβάσεων Παραχώρησης, της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών κλπ., όλη η δουλειά συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγάλων ομίλων, ενώ για εσένα προβλέπεται το κυνήγι πιστοποιητικών (ταυτότητας κτηρίων, ενεργειακών κ.λπ.) για «τρεις κι εξήντα».

Στο ίδιο αποτέλεσμα συντείνει και η εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για την πιστοποίηση και την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος. Το δίπλωμά σου σου «εξασφαλίζει» απλά το εισιτήριο για ένα ατέλειωτο «γαϊτανάκι» εξετάσεων και πιστοποιήσεων, μέσω του οποίου λίγοι και «εκλεκτοί» θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα, ενώ οι υπόλοιποι μετατρέπονται σε φτηνή, ευέλικτη επιστημονική εργατική δύναμη για να κερδίζουν τα μονοπώλια.
Χιλιάδες νέοι συνάδελφοι είναι άνεργοι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ή ξενιτεύονται αναγκαστικά για να επιβιώσουν.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Τ.Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
Ο πραγματικός αντίπαλός μας έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν. Είναι η εγχώρια άρχουσα τάξη (ΣΕΒ, ΣΤΕΑΤ κ.λπ.), η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων θα μεταφρασθεί σε ευημερία για όλους μας, είναι καθαρή εξαπάτηση.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ»…
…ίσα-ίσα, αυτός είναι ο δρόμος που οδήγησε από το κακό στο χειρότερο! Ενίσχυσε τις αυταπάτες ότι, τάχα, θα μας σώσει κάποια «αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση» χωρίς σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ που τη στηρίζει.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε, πάρε θέση για την οργάνωση της αντεπίθεσης, υποστήριξε το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ , στην τοπική και κεντρική Αντιπροσωπεία, η οποία στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό των Μηχανικών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Οι υποψήφιοι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ, Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Μηχανικών για την τοπική και Κεντρική Αντιπροσωπεία.
1 . ΖΕΡΒΟΣ Αντώνιος Ν.
2 . ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κλεόβουλος Ν.
3 . ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ Ιωάννης Κ.
ΕΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου