Μαζί στη ζωή, μαζί και στο ραδιόφωνο!

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο ραδιόφωνο!

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο ραδιόφωνο!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2564 ΦΟΡΕΣ

Η Χαρά Καραθανάση και ο Χρήστος Βασιλείου από τις πιο γνωστές φωνές της Ρόδου

Ένα ζευγάρι στη ζωή που κάνει 25 χρόνια ραδιόφωνο χωρίς να κάνει μαζί εκπομπή!

Η Χαρά Καραθανάση και ο Χρήστος Βασιλείου, από τις πιο γνωστές φωνές στη Ρόδο που μας κρατούν συντροφιά από το Ράδιο Αρχάγγελος, με μουσικές και θετικά σχόλια για να φτιάχνουν την καθημερινότητά μας.

Mιά ζωή ολόκληρη πίσω από μια κονσόλα, όπου δίνουν χαρά στους ακροατές τους, τους κρατούν συντροφιά και γίνονται το παρεάκι μοναχικών ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη.

Ο Χρήστος Βασιλείου  με την κόρη του ΑναστασίαΟ Χρήστος Βασιλείου με την κόρη του Αναστασία

Χρήστος Βασιλείου

Πότε ξεκίνησες να κάνεις ραδιόφωνο, ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα;

Ήρθαμε στη Ρόδο το 1984 από τη Γερμανία όπου ήταν μετανάστες οι γονείς μου. Θυμάμαι ότι άκουγα από τότε ραδιόφωνο και μάλιστα επειδή ένα κουμπάκι στο ραδιοφωνάκι μου εκείνο ήταν χαλασμένο, πατούσα συνεχόμενα το κουμπάκι αυτό για να παίζει. Γνώρισα τότε δύο παιδιά που είχαν πειρατικό σταθμό. Ο ένας σήμερα είναι ζαχαροπλάστης, ο Νίκος Κατσίλης και ο άλλος ο Θεοδόσης Σακελλαρίδης έχει κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Όταν τους άκουγα φανταζόμουν ότι θα εκπέμπουν από κάτι στούντιο σαν τα σημερινά, ας πούμε, κι όταν πήγα να δω τον σταθμό που άκουγα, τα παιδιά με πήγανε στο σπίτι του ενός και μέσα στο υπνοδωμάτιό του έβγαλαν από κάτω από το κρεβάτι έναν πομπό, κι ένα γουόκμαν. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με «το χώρο». Έφυγε ο ένας για στρατό και «κρατήσαμε» το σταθμό με τον άλλο. Στη συνέχεια πήγα στον Απόλλων 9,85, μετά στο ΣΚΑΙ του Γιάννη Κλούβα, στο Ράδιο Κόσμος και στην συνέχεια στον Παλμό όπου έμεινα 13 χρόνια. Στο Ράδιο Αρχάγγελος είμαι 8 χρόνια τώρα.

Είσαι 25 χρόνια στο ραδιόφωνο, πώς πέρασαν αυτά;

Είναι ευλογία να κάνεις δουλειά το χόμπι σου. Κι όταν το χόμπι σου είναι να παίζεις μουσική είναι και ψυχοθεραπεία μαζί γιατί έτσι γλιτώνεις λεφτά που θα έδινες για να πας να την κάνεις αλλού. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία είναι το τραγούδι, η μουσική. Είμαι μουσικός παραγωγός και λέω αυτό που θέλω, αυτό που αισθάνομαι, επενδύοντάς το με μουσική χωρίς να έχω κατεύθυνση και γραμμή, κι είμαι ευτυχής γι αυτό.

Χαρά Καραθανάση

Πώς προέκυψε η συνεργασία με το Ράδιο Αρχάγγελος και φύγατε από τους σταθμούς της πόλης;

Στο Ράδιο Αρχάγγελος είμαστε και οι δυό μας 8 χρόνια. Μέναμε στη πόλη, αλλά όταν παντρευτήκαμε μετακομίσαμε στ΄ Αφάντου και ήρθε και η δουλειά από εκεί κοντά, από το Ράδιο Αρχάγγελος το οποίο ήδη τότε διέγραφε μια σημαντική πορεία. Σταθήκαμε τυχεροί γιατί είναι ίσως το καλύτερο περιφερειακό ραδιόφωνο σε όλη την Ελλάδα, από πλευράς εγκαταστάσεων και τεχνικών μέσων.

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του σταθμού;

Είναι ο Αντώνης Ψαθάς και ο Σταμάτης Ντάκας, οι οποίοι δημιούργησαν το σταθμό παράλληλα με τις άλλες επαγγελματικές τους ασχολίες. Στην αρχή δούλευαν εκεί παιδιά από τον Αρχάγγελο, στη συνέχεια τους ενισχύσαμε εμείς και κάποιοι ακόμα και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο οικογενειακό κλίμα το οποίο ελπίζουμε να το εισπράττουν και οι ακροατές μας.. Άλλωστε σ΄ αυτό ακριβώς και στο γεγονός ότι στο ραδιόφωνο αυτό παίζονται όλα τα είδη τραγουδιών, χωρίς να τα χωρίζουμε σε κατηγορίες, οφείλεται και η επιτυχία του.

Η δική σου πορεία ποια είναι, πότε ξεκίνησες;

Ξεκίνησα να κάνω ραδιόφωνο το 1991 από το Ράδιο Κόσμος. Το 1993 πήγα κι εγώ στον Παλμό όπου έμεινα 13 χρόνια.

Πάντα ήθελες να κάνεις ραδιόφωνο, για σένα είναι η κύρια και μοναδική σου δουλειά!

Και πρέπει να πω ότι όλο το σύμπαν συνωμότησε για να γίνει αυτό! Στην αρχή ξεκίνησα για να έχω το χαρτζιλίκι μου, αλλά με αγάπη για το ραδιόφωνο και την καλή μουσική. Η οικογένειά μου είχε στην Αθήνα ένα χώρο όπου έκαναν εμφανίσεις πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες της περιόδου εκείνης, κι έτσι μεγάλωσα μέσα σε μουσικά ακούσματα. Ήταν κατά κάποιο τρόπο μια φυσική συνέχεια να παίζω μουσική. Μετά θέλησα να κάνω και τα σχόλιά μου μεταξύ των τραγουδιών για να δίνω ελπίδα, να δείχνω τη θετική πλευρά των πραγμάτων γιατί όλα έχουν και μια θετική πλευρά, κι εγώ θέλω να επηρεάζω θετικά τους ανθρώπους, αυτή είναι η ικανοποίησή μου. Εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν σχολιάζουμε την επικαιρότητα. Βάζουμε μια πινελιά στην καθημερινότητα του κόσμου, κι εγώ απευθύνομαι συχνά στις μαμάδες, ας πούμε.

Είστε μαζί στη ζωή, εργάζεστε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά δεν είστε μαζί σε εκπομπή! Γιατί δεν το έχετε κάνει ποτέ αυτό;

Γιατί έχουμε τελείως διαφορετικές προτιμήσεις στη μουσική και διαφορετική αντιμετώπιση οπότε δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε στο ραδιόφωνο. Κάποιος θα πρέπει να υποχωρήσει (γέλια). Είμαστε κι οι δύο Λέοντες. Εγώ σηκώνω λευκή σημαία καμιά φορά για να υπάρξει ειρήνη. Ωστόσο κάνουμε ένα τετράωρο μαζί, παραμονές Χριστουγέννων με τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, με τραγούδια, μουσική και σχόλια στο ενδιάμεσο.

Οι ακροατές σας ποιοι είναι;

Είναι σταθεροί, διαφόρων ηλικιών, και τους αισθανόμαστε δικούς μας ανθρώπους. Είναι κι αυτοί οικογένειά μας, θέλουμε να περνάνε καλά μαζί μας κάθε μέρα, κι αυτοί είναι η μεγάλη μας οικογένεια που μας κρατάει εκεί και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Το ραδιόφωνο μας ξαλαφρώνει τη ψυχή και ελπίζουμε να κάνει και σ΄ αυτούς το ίδιο.

Θυμάστε κάποιους χαρακτηριστικά; Επιδιώκουν προσωπική επαφή μαζί σας;

Υπήρχε ένα παιδί, ο Αντρέας, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Ήμασταν η απόλυτη συντροφιά του. Τηλεφωνούσε σε κάθε εκπομπή, όχι μόνο σ΄ εμάς, σε όλους τους παραγωγούς του σταθμού. Τον χάσαμε τελευταία, έφυγε από τη ζωή, κι αυτή η έλλειψη μας έχει στοιχίσει. Επίσης πολύ συγκινητικό είναι να σε παίρνουν τηλέφωνο από το εξωτερικό και να σου στέλνουν email από τη Σουηδία ο κ. Σωτήρης, από τη Γερμανία η κ. Ανθούλα που είναι από τον Αρχάγγελο και ήρθε και μας γνώρισε κιόλας, από την Αυστρία, κι απ΄ όλη την Ελλάδα έχουμε τηλεφωνήματα, από όλη την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα…

Δεν είναι εκπομπές με αφιερώσεις οι δικές σας ωστόσο σας ζητούν κάτι, θέλουν να περάσουν μηνύματα;

Για παράδειγμα, μας έχουν πάρει τηλέφωνο και μας ζήτησαν τη «βροχή των αστεριών» με το Μιχάλη Χατζηγιάννη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη. Ήταν άντρας ακροατής ο οποίος ήθελε να βάλει την κοπέλα του να συντονιστεί με το σταθμό και να της κάνει έτσι πρόταση γάμου. Πολλά τέτοια… Όπως μας παίρνουν και μας λένε «συνεχίστε»… Υπάρχει μια κυρία, από χωριό της Ρόδου που αντιμετωπίζει κάποια θέματα υγείας και μας τηλεφωνεί κάθε μεσημέρι για ν΄ ακούσει ένα ζεστό λόγο και να πάρει δύναμη απ΄ αυτή την επικοινωνία. Έρχονται παιδιά από τα σχολεία του Αρχαγγέλου και κάνουν τα γενέθλιά τους μαζί μας και μοιράζονται μαζί μας τη χαρά τους…

Και είστε πολύ σεμνοί και οι δυό και με διακριτική παρουσία γενικότερα!

Είμαστε παιδιά που έχουμε το κεφάλι χαμηλά και τη μπάλα την παίζουμε κάτω. Έχουμε την κόρη μας, που είναι το λουλούδι μας, αυτά έχουν σημασία!

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος