Εξόρμηση ανθρωπισμού στους Λειψούς

Εξόρμηση ανθρωπισμού στους Λειψούς

Εξόρμηση ανθρωπισμού στους Λειψούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Η κύρια δράση της Σύμπλευσης είναι ο ετήσιος μεγάλος διάπλους.

Ο επόμενος, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2017 σε οκτώ νησιά (Κίμωλος, Σίκινος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμος, Τέλενδος, Λειψοί) όπου θα μεταβούν εν πλω περίπου 60 εθελοντές για να παράσχουν έργα υποδομής, να διεξαγάγουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, να δωρίσουν υλικά στα σχολεία και ιατρικό εξοπλισμό και να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές δράσεις.

Αυτό δηλαδή που γίνεται από το 2014, όταν η Σύμπλευση δημιουργήθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειες διαφορετικών ανθρώπων για τη βελτίωση της ζωής στα ακριτικά νησιά.

«Είμαστε άνθρωποι με έντονη την ανάγκη του εθελοντισμού και με αγάπη προς τον συνάνθρωπο», αναφέρει σχετικά ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αδάμης.

Ο ίδιος απαντά τι εισπράττουν από τη δράση τους: «Την ικανοποίηση για το γεγονός ότι αυτή η δουλειά πιάνει τόπο, με την ενθουσιώδη υποδοχή, το "ευχαριστώ"που μας το δείχνουν με όλους τους τρόπους, τη φιλοξενία τους και την ενεργή παρουσία τους στις δράσεις μας.

Ακόμη, η αίσθηση ότι όλα αυτά δεν κερδίζονται ατομικά αλλά μέσα σε μια ομάδα, πολλαπλασιάζει την ικανοποίηση». Αυτές τις μέρες (18-20/11) η Σύμπλευση βρίσκεται στον Αγιο Ευστράτιο σε μία ακόμη εξόρμηση, ενώ ακολουθεί στις 24/11 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η 1η Συνάντηση/Ημερίδα, με θέμα τον εθελοντισμό και τις δράσεις της ομάδας.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ
Την ομάδα απαρτίζουν επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, γιατροί, υπάλληλοι, καθηγητές, ακαδημαϊκοί, δικηγόροι. Περισσότερα στο www.symplefsi.org, στο Facebook: Symplefsi και στο YouTube, στο κανάλι +plefsi.

Πηγή: homme.imerisia.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το έργο της συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι Λειψοί ραπάρουν και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών

Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου η αυλή του Νηπιαγωγείου Λειψών

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι στον δήμο Λειψών