Η νέα αντλία στη Σορωνή ...άντεξε δύο μόνο μέρες!

Μόλις δύο ημέρες άντεξε η αντλία που τοποθετήθηκε στη γεώτρηση της Σορωνής και για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της περιοχής είπαν το νερό… νεράκι, αφού από την Πέμπτη το βράδυ διακόπηκε και πάλι η υδροδότηση του οικισμού!

 Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι κάτοικοι που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν ακόμη και χθες με την ΔΕΥΑΡ για να μάθουν τι συμβαίνει. Ωστόσο πειστικές απαντήσεις δεν μπόρεσαν να λάβουν ή δεν κατάφερναν καν να βρουν κάποιον να τους ενημερώσει, με αποτέλεσμα η οργή και η αγανάκτηση τους να έχει χτυπήσει «κόκκινο». 

Αντίθετα εκείνος που έγινε και αυτή τη φορά κοινωνός της… οργής και των παραπόνων των Σορωνιατών, ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αντώνης Σαββάκης, ο οποίος στην κυριολεξία έχασε τον ύπνο του, καθώς όλη τη νύχτα βρισκόταν επί ποδός για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

 Τελικά λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί ούτε ολόκληρη την χθεσινή ημέρα, αν και καταβάλλονταν προσπάθειες από τα αρμόδια στελέχη και τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΡ να επανέλθει η υδροδότηση αργά το βράδυ.

Είχε τοποθετηθεί  μεταχειρισμένη αντλία!
 Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως η νέα αντλία που τοποθετήθηκε την περασμένη Δευτέρα, για να αντικαταστήσει εκείνη που κάηκε δεν ήταν και τόσο… νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι υπήρχαν στην αποθήκη καινούργιες αντλίες, αυτό διαψεύστηκε στην πράξη, αφού τοποθετήθηκε μεταχειρισμένη υπό την πίεση του χρόνου, για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα. 

Πρόκειται για ένα γεγονός που φυσικά προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι είναι πλέον εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές από τις περιοχές της Ρόδου, το οποίο έχει ενταθεί και κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου λόγω της ανυδρίας και κατά συνέπεια θα έπρεπε να υπάρχουν… στοκ αντλίες στις αποθήκες της ΔΕΥΑΡ για κάθε ενδεχόμενο.

Πάντως και χθες η λύση της μεταχειρισμένης αντλίας ήταν ουσιαστικά μονόδρομος και έτσι αφαιρέθηκε από άλλο σημείο της ευρύτερης περιοχής, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια στην γεώτρηση που στέλνει νερό στην Σορωνή. Πρόκειται όμως για μια λύση «μπάλωμα» και η αγωνία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν θα συνεχίσει να υφίσταται, για το κατά πόσο θα αντέξει τις επόμενες ημέρες.

Σκέψεις παραίτησης  από τον Σαββάκη
 Πάντως στα όριά του φαίνεται πως έχει έρθει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αντώνης Σαββάκης, ο οποίος αν και αναρμόδιος στα ζητήματα της υδροδότησης του νησιού, είναι εκείνος που εισπράττει την οργή και την αγανάκτηση των συμπολιτών του, όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί του που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα στις δικές τους περιοχές.

 Γι’ αυτό χθες έκανε ακόμη και σκέψεις παραίτησής του από την θέση του προέδρου, καθώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πόσω μάλλον όταν είχε στείλει πριν από δύο μήνες επιστολή εξαιρετικά επείγουσα στην ΔΕΥΑΡ και στον ίδιο τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, για το πρόβλημα που χτυπούσε την πόρτα της Σορωνής, αλλά δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση και ενδιαφέρον από την πλευρά τους, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος χθες στο στενό του περιβάλλον.