«Πλην Λακεδαιμονίων...»

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, από αρχαιοτάτων χρόνων, υπήρξε αναμφισβήτητη, και αποδεικνύεται με ιστορικά ντοκουμέντα. Οι όποιοι άνοες, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι διαστρεβλωτές της Ιστορίας, ας έχουν κατά νου, ότι αυτή η «ενότητα όλων των Ελλήνων», έχει επιτελέσει πραγματικά θαύματα.


Ας γνωρίζουν ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, όλοι εμείς οι Έλληνες, είχαμε τους ίδιους θεούς (Δωδεκάθεο), την ίδια γλώσσα και τα ίδια ιδανικά, όπως ακριβώς και σήμερα, πάνω από το 97% των Ελλήνων είμαστε Ορθόδοξοι, μιλάμε την ίδια γλώσσα, και μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά. Να γνωρίζουν ότι: «Ο Δίας, γεννήθηκε στην Κρήτη, αλλά το Διοικητικό του Κέντρο ήταν στους Δελφούς», και ο «Ομφαλός της Γης» (Δελφοί), ονομάστηκε «ΔΕΛΦΟΙ» από τον Δελφίνιο Απόλλωνα που λατρευόταν στην Κρήτη και είχαν φέρει Κρητικοί Αρχιερείς στου Δελφούς, γεγονός που αδιάψευστα αποδεικνύει όχι μόνον την ενότητα, αλλά και τη μία και ενιαία Φυλή των Ελλήνων, με αδιάρρηκτες στενές σχέσεις. 

Λέγεται επίσης, ότι ο Δίας, υπήρξε μια ισχυρή προσωπικότητα, που έζησε το 10.000 π.Χ. και θεοποιήθηκε μετά τον φυσικό του θάνατο. Θα πρέπει μάλιστα να ξαναδιαβάσομε τους περίφημους «Νόμους του Δία», για να κατανοήσομε και να νιώσουμε υπερήφανοι για την ενωμένη και πρωτοπόρα Φυλή μας, καθώς η σημερινή Νομοθεσία, έχει υιοθετήσει πολλά από τα Άρθρα του.

Π.χ. στην περίπτωση διάλυσης γάμου η σύζυγος παίρνει όση και όποια περιουσία είχε πριν παντρευτεί και τα μισά περιουσιακά στοιχεία από όσα αποκτήθηκαν κατά την έγγαμη ζωή της, όπως και τα υιοθετημένα παιδιά είχαν ίσα δικαιώματα με τα φυσικά παιδιά,  στην κληρονομιά των γονιών κ.α.

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, αποδεικνύεται και από τα Ομηρικά Έπη, που ο Μεγάλος Ποιητής και Ιστορικός Όμηρος αναφέρει όλους τους ‘ενωμένους’ Έλληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που είχαν πάρει μέρος στις διάφορες εκστρατείες.

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, υπογραμμίζεται και από το γεγονός πως στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. εξέλεξαν τον Μέγα Αλέξανδρο, Αρχιστράτηγο όλων των Ελλήνων (πλην Λακεδαιμονίων), για να εκστρατεύσει εναντίον των Περσών. Κι επίσης, ο Μ. Αλέξανδρος, έστειλε 300 Περσικές Πανοπλίες, στο Ναό της θεάς Αθηνάς, στην Αθήνα που ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο όλης της Ελλάδας, με την αφιέρωση: «Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων».

Να θυμόμαστε επίσης, ότι ο Μακεδόνας Μέγας Αλέξανδρος, πριν πεθάνει στη Βαβυλώνα, ζήτησε να στείλουν τη ζώνη του στη Ρόδο, που θεωρούσε ως την πλέον ευνομούμενη Πολιτεία της Ελλάδας.

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, αποδεικνύεται Ιστορικά, και με τους Αγώνες για την Ανεξαρτησία, όπου η συμβολή όλων των Ελλήνων, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική, όπως: Οι Μακεδόνες που έμειναν στην Ιστορία ως «Μακεδονομάχοι», οι Κρητικοί, που έφτασαν από την Κρήτη για να πολεμήσουν στο πλευρό των επαναστατημένων Ελλήνων, και μάλιστα αναφέρεται πως επειδή ήταν έτοιμοι – κάθε στιγμή - να θυσιάσουν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών και ήθελαν την τελευταία τους πνοή να την αφήσουν πατώντας στο χώμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, μέσα στις μπότες τους, είχαν χώμα από την Κρήτη.

Δηλαδή, αποδείκνυαν με τον πιο συγκινητικό και αδιάψευστο τρόπο, την αφοσίωσή τους στα Ελληνικά Ιδεώδη και την αγάπη τους στη γενέτειρά τους. Να μην ξεχάσομε και τους «Αδελφούς Ρόδιους», που από την σκλαβωμένη Ρόδο, πήγαν στη Ναύπακτο και πήραν μέρος στην ιστορική Ναυμαχία, όπου θυσίασαν τη ζωή τους, αφήνοντας στην Ιστορία την έννοια της αγάπης για την πατρίδα και την πίστη στην ενότητα όλων των Ελλήνων.

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, από τα πρόσφατα – γεγονότα που ζήσαμε εμείς οι μεγαλύτερη σε ηλικία πολίτες – όπως το Βαλκανικό Έπος, που συμμετείχαν όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, ακόμα και όσοι βρίσκονταν σε φυλακές ή εξορίες, ζήτησαν να πάνε εθελοντές στον Πόλεμο κι έδωσαν τον πολύτιμο χρόνο που χρειαζόταν για να προετοιμαστούν οι σύμμαχοι. 

Οι Κρητικοί, κράτησαν επί 10 ολόκληρες μέρες τις ορδές του Χίτλερ και προκαθόρισαν την αίσια έκβαση της Νίκης των Συμμάχων μας.  Να είμαστε υπερήφανοι και για το «Δωδεκανησιακό Σύνταγμα», που συγκροτήθηκε από Δωδεκανήσιους φοιτητές κυρίως, που σπούδαζαν στην Αθήνα και εθελοντικά αποτέλεσαν σημαντικό Τμήμα του Στρατού μας, που σήμαινε για τους Ιταλούς «έσχατη προδοσία», καθώς η Δωδεκάνησος βρισκόταν υπό την Ιταλική Κατοχή και οι Δωδεκανήσιοι ήταν υποχρεωμένοι να έχουν Ιταλική υπηκοότητα. Να θυμόμαστε ότι ο πρώτος «πεσών» στο Αλβανικό Μέτωπό, ήταν ο Αλέξανδρος Διάκος από τη Σύμη.

Στη ΡΟΔΙΑΚΗ πρόσφατα,  υπήρχε συγκινητική ιστορική αναφορά του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Ζαχαριάδη, για το Σύνταγμα των Δωδεκανησίων.

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, αποδείχθηκε και με την επαίσχυντη, δολοφονική, βάρβαρη  Εισβολή στην Κύπρο των Τουρκικών στρατευμάτων, και ολόκληρη η Ελλάδα συσπειρώθηκε και ξεσηκώθηκε (παρά την καταπίεση της χούντας των συνταγματαρχών), για να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τους Αδελφούς Κύπριους και οι Ρόδιοι, πρωτοστάτησαν στον έντιμο αυτόν Ελληνικό Αγώνα με συγκινητική συμμετοχή, που ήδη έχει καταγραφή στην Ιστορία.

Την ενότητα όλων των Ελλήνων, φοβούνται «φίλοι» και εχθροί. Να υπενθυμίσομε το απόσπασμα από λόγο του πρώην υπουργού εξωτερικών Henry Kissinger, που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Turkish Daily (17 Φεβρουαρίου 1997): «Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Ίσως έτσι, «βάλουν μυαλό».

Εννοώ δηλαδή, να τους πλήξουμε στην Γλώσσα, στη θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά τους αποθέματα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προόδου τους, διακρίσεως και κυριαρχίας, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, που είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ». Ας μην ξεχνάμε και την «πολιτική» των Άγγλων, που την εφάρμοσαν με επιτυχία ‘διεθνώς’ και δεν είναι άλλη από το «διαίρει και βασίλευε».

Η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι αναγκαιότητα ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα σήμερα, για την αντιμετώπιση των ‘εμφανών’ αλλά και τον ‘καμουφλαρισμένων’ κινδύνων.