Θα κατατεθεί ένσταση από τη Ρόδο για την πολιτιστική πρωτεύουσα (βίντεο)

Θα κατατεθεί ένσταση από τη Ρόδο για την πολιτιστική πρωτεύουσα (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 873 ΦΟΡΕΣ

Το εξετάζει το θέμα η δημοτική αρχή όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την πιθανότητα να καταθέσει ένσταση για την απόφαση να επιλεγεί ως υποψήφια πόλη για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης η Ελευσίνα, εξετάζει η δημοτική αρχή.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ, μετά τις επισημάνσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στράτου Καρίκη για τις πληροφορίες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφορικά με το παρασκήνιο της διαδικασίας.

Ο κ. Καρίκης μίλησε για προκατευθυνόμενη και προδιαγεγραμμένη πορεία σε ότι αφορά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, γεγονός που σύμφωνα με το δήμαρχο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί ένσταση αν φυσικά υπάρξουν τα απαραίτητα στοιχεία που να τεκμηριώνουν το περιεχόμενό της.

«Έχουν περιέλθει και σ’ εμένα αυτές οι πληροφορίες, και ότι πέραν του φακέλου κάτι δεν πήγε καλά με το αδιάβλητο.

Κι επειδή ο θεσμός ξεκίνησε το 1985 στην Ελλάδα και τείνει να απαξιωθεί, υπάρχει μία δυνατότητα ένστασης, αυτό θα το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο ή το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που ασχολήθηκε με την κατάθεση της υποψηφιότητας. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η δική μου ενημέρωση προς αυτή την κατεύθυνση αλλά υπάρχουν και άλλα στοιχεία που οδηγούν σε αυτή τη σκέψη.

Κρίμα που το λέω αλλά αν μία τεχνοκρατική επιτροπή της ΕΕ μπορεί να επηρεάζεται και να λειτουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες, δηλαδή μέλος της να έχει σχέση με άλλη εταιρία, που στήριξε την υποψηφιότητα της μίας ή της άλλης πόλης, αυτό είναι μεμπτό.
Και αν φτάσει στην αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, αλλά πρέπει να είναι τεκμηριωμένο, γιατί αν πούμε οτιδήποτε άλλο αυτό θα είναι συκοφαντία. Δεν πρέπει να κάνουμε αναφορά με πρόχειρο τρόπο…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδιάκος.

Παπουράς: « Η Καλαμαριά (Ελευσίνα) νίκησε την… Μπαρτσελόνα (Ρόδο)»

Κατά τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Παπουράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής για το αποτέλεσμα της υποψηφιότητας και ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου.
Μάλιστα κατέκρινε το δήμαρχο για την επιλογή του να τιμήσει τον πρόεδρο της Aegean, αντί τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, τον οποίο όπως είπε δεν εκμεταλλευτήκαμε.

Ειδικότερα ο κ. Παπουράς δήλωσε κατά τη συνεδρίαση τα εξής: «Έπαιξε η Μπαρτσελόνα με την… Καλαμαριά. Ο αντιδήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί. Μηδέν το αποτέλεσμα. Στην πολιτική κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Χάσαμε από την Ελευσίνα... ποια; Η Ρόδος! Γιατί χάσαμε ; έχουμε θέμα εδώ..
Μας λείπει η τακτική και η σοβαρή διεκδίκηση. Έχουμε έναν… Κολοσσό, δημότη Δωδεκανήσου και δεν τον χρησιμοποιούμε! Είναι ο μοναδικός που έχει έδρα στο πανεπιστήμιο καρδιολογίας, είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός…

Δήμαρχε μέμφομαι εσένα: τίμησες το Βασιλάκη της Aegean για ποιο λόγο; Τι εξουσιοδότηση πήρες να τιμήσεις αυτόν τον κύριο; Τι ήταν αυτός; Επειδή παρήγγειλε μερικά μελεκούνια;
Αντί να τιμήσουμε τον Κρεμαστινό, τιμήσαμε αυτόν που το αεροδρόμιο της Ρόδου δεν έχει lounge και ο ροδίτης δεν εισπράττει αυτό που εισπράττει ο Αθηναίος, ο Θεσσαλονικιός, ο Κρητικός…
Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Μας κέρδισε η Ελευσίνα και από τη μεγάλη μας χαρά τιμήσαμε το… Βασιλάκη».

Δήμαρχος: ο κ. Χατζηιωάννου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου
Απαντώντας στον κ. Παπουρά ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του ενώ αναφερόμενος στον καθηγητή και βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινό είπε ότι γνωρίζουμε όλοι την αξία του.
«Συνεχάρηκα τον Τέρη ο οποίος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου, τελεία και παύλα. Για την πολιτιστική πρωτεύουσα θα κάνουμε ανοιχτή συζήτηση.

Όσο για το Δημήτρη Κρεμαστινό και τον τιμούμε και τον υποληπτόμεθα, και ξέρουμε την αξία του. αυτά που ειπώθηκαν δεν εκφράζουν ούτε το δικό του χαρακτήρα ούτε θα ήθελε ο ίδιος να γίνει σημείο αναφοράς στο δ.σ.» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν νομίζετε ότι είναι εδώ το δ.σ. του πρώην δήμου Αρχαγγέλου, είστε γελασμένοι»

Τ. Χατζηιωάννου: η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του δημάρχου
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος πολιτισμού που πήρε το λόγο δήλωσε τα εξής: «Μόλις βγήκε το αποτέλεσμα ανέλαβα δημόσια την ευθύνη και η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του δημάρχου.

Η διαδικασία δεν επέτρεπε τη δημοσιοποίηση του φακέλου. Το αποτέλεσμα μας λυπεί και μας στεναχωρεί όλους, αλλά δε μας συμβαίνει πρώτη φορά.
Στη διαδικασία δεν αποτυπώνεται η ιστορικότητα της πόλης και η φυσική ομορφιά, αλλά κατατίθεται μία πρόταση που την αποτιμά μία επιτροπή. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο να μην είναι θετικό το αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου