Στις 10 Δεκεμβρίου η συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ θα συγκαλέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ως πρόεδρος του οργανισμού, προκειμένου να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να γίνουν μέλη του και να βοηθήσουν στη λειτουργία του.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου και μετά από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Στράτου Καρίκη, να υπάρξει πληροφόρηση για την πορεία του οργανισμού και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε από τον επίτροπο η εκταμίευση των 300.000 ευρώ αλλά θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών που υπάρχουν.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ενημέρωσης ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε για τον ΠΡΟΤΟΥΡ τα εξής: «Εγκρίθηκε μετά πολλών κόπων από τον επίτροπο το ποσό των 300.000 ευρώ αλλά με αυστηρές προδιαγραφές. Ζητήθηκε αναλυτικότατος προϋπολογισμός ακόμα και ανά έκθεση με κάθε λεπτομέρεια.
Υπάρχουν οφειλές προηγούμενων ετών ενώ εκκρεμεί και η επανυποβολή του εντάλματος των 200.000 ευρώ.

Μπορούν να είναι μέλη και άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με τον τουρισμό, δημότες ή επιχειρηματίες με έδρα τη Ρόδο.

Είπα στη συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ ότι για να τακτοποιηθούν τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και να πάρει φορολογική ενημερότητα θα πρέπει να πληρώσει τα χρήματα είτε ο πρόεδρος από τη τσέπη του,  είτε οι φορείς που συμμετέχουν.

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τα 300.000 ευρώ. Επειδή ο δήμος Ρόδου δεν μπορεί να καλύψει τα μισθοδοσία ή λειτουργικά έξοδα θα πρέπει να συμβάλλουν και άλλα μέλη.
Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση κατά την οποία θα απευθύνουμε ευρύτατη πρόσκληση προς όλους που θέλουν να είναι μέλη και θέλουν να έχουν εισφορά με βάση την αναλογικότητα».