Απονομή Παν-Καρπαθιακών Υποτροφιών στην Αμερική

Απονομή Παν-Καρπαθιακών  Υποτροφιών στην Αμερική

Απονομή Παν-Καρπαθιακών Υποτροφιών στην Αμερική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o Μανώλης Κασσώτης

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο "Καρπάθικο Σπίτι της Αμερικής" στο Union NJ, έγινε η απονομή των Παν-Καρπαθιακών υποτροφίων. Το πρόγραμμα καθιερώθηκε πριν από 32 χρόνια, από το Παν-Καρπαθιακό Ίδρυμα και ενισχύθηκε με την δωρέαν των 50.000 δολαρίων του αειμνήστου Νίκου Κουρού και άλλων συμπατριωτών μας. Τα τελευταία χρόνια και πάνω από δυο δεκαετίες την διεύθυνση του προγράμματος έχει αναλάβει η Καθηγήτρια Ρίκα Κωνσταντινίδη.

Ο Κωνσταντίνος Μακρής.Ο Κωνσταντίνος Μακρής

Την τελετή παρακολούθησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Dr. Βασίλης Χαλκιάς με το Διοικητικό Συμβούλιο, οι πρόεδροι των Καρπαθιακών Συλλόγων "Ομόνοια" (Θεμιστοκλής Νισύριος), "Ποσειδών" (Άννα Μικροπαντρεμένου), "Άγιος Γεώργιος" (Εμμανουηλία Παπαμανώλη) και περισσότεροι από 100 συμπατριώτες μας, που ήρθαν από το New Jersey, Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες της Αμερικής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο τιμώμενος της εκδήλωσης Κωνσταντίνος Μακρής, διευθυντής και παραγογός τηλεοπτικών προγραμμάτων. Τον κ. Μακρή παρουσίασε ο Μανώλης Βόζος, ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο πρόεδρος του Παν-Καρπαθιακού Ιδρύματος Βασίλης Χαλκιάς απονέμει αναμνηστική  πλακέτα στον τιμώμενο. Ο πρόεδρος του Παν-Καρπαθιακού Ιδρύματος Βασίλης Χαλκιάς απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον τιμώμενο

Η σεμνή τελετή άρχισε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς του Ιδρύματος και την σημασία που δίνει στην πρόοδο της Νεολαίας στις επιστήμες στα γράμματα και στις τέχνες. Μετά το τέλος του προγράμματος το Ίδρυμα πρόσφερε γεύμα προς όλους τους παρευρεθέντας. (Εκτός του Ιδρύματος, Καρπαθιακές υποτροφίες απονέμει, πάνω από τρεις δεκαετίες, και το ίδρυμα υποτροφιών της ΚΕΠΑ).

Ο κ. Μακρής με τις θυγατέρες του Θεοδώρα και Καλλιόπη. Ο κ. Μακρής με τις θυγατέρες του Θεοδώρα και Καλλιόπη

Στην συνέχεια ο κ. Βόζος παρουσίασε τον κ. Μακρή, στον οποίο το Ίδρυμα απένειμε τιμητικό δίπλωμα, σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του και την προβολή που δίνει στο Καρπαθιακό και γενικά στο Ομογενειακό όνομα στην Αμερική.

Ο παρουσιαστής του προγράμματος Μανώλης Βοζος.Ο παρουσιαστής του προγράμματος Μανώλης Βοζος

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο γιός ενός μετανάστη (που ξεκίνησε από ένα απομακρισμένο νησί του Αιγαίου) κατέχει μια αξιόλογη θέση στην τηλεοπτική παραγωγή της Αμερικής. Μεταξύ των άλλων ο κ. Μακρής διεύθυνε 167 επισόδια, μεταξύ των οποίων και της σειράς του "Law and Order" για τα οποία έλαβε τρία "Emmy Awards". Στην διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βόζος πρόβαλε σκηνές από επισόδια τα οποία διηύθυνε ο κ. Μακρής.

Στην ομιλία του ο κ. Μακρής αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησε, μεγαλώνοντας στο οικογενειακό περιβάλλον Ελλήνων μεταναστών που του ενστάλαξαν και ενθάρρυναν βαθιά εκτίμηση για την Καρπαθιακή και γενικά την Ελληνική πολιτισμική παράδοση και κληρονομιά. Την οποία, όπως τόνισε ο κ. Βόζος, μεταφέρει και στα παιδιά του, Καλλιόπη, Μιχάλη και Θεοδώρα, με τα οποία επισκέπτεται την Κάρπαθο τακτικά.

Μερική άποψη του ακροατηρίου.Μερική άποψη του ακροατηρίου

Στην συνέχεια, ο κ. Μακρή αναφέρθηκε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και συμβούλευσε τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες μελέτη και σκληρή δουλειά. Στην συνέχεια η Ρίκα Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής των υποτρόφων.

Οι εφετινοί υπότροφοι είναι οι ακόλουθοι:
George Costides-University of Pennsylvania (1st scholarship in memory of Nick Kouros).
Spyridon G. Costidis-Rowan Univesity (2nd scholarship).
Georgia Stavrakis-New Jersey Institute of Technology (3rd scholarship).
Efrosini Makris-University of Connecticut (Joe Alexiades community service).
Spyridon G. Costidis-Rowan Univesity (Mary Sifonios educational award).

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη