Μεγάλη τιμή για τον Θεοδόση Στεφανάκη

Όταν ο Θεοδόσης Στεφανάκης άρχιζε να εργάζεται για τη συγγραφή του βιβλίου του «Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου», δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει την επιτυχία που θα γνώριζε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Την παρουσίαση του συγγράμματός του, που εκδόθηκε από την ΕΠΣΔ και που έγινε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του «Ροδίων Παιδεία», διαδέχθηκε η εκτύπωση τεσσάρων χιλιάδων αντιτύπων από την ΕΠΟ, η διάθεσή τους σε όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας και η άμεση διαπίστωση πως ο παραπάνω αριθμός είναι πολύ μικρός για να καλύψει την πραγματική ζήτηση.

 Στους αμέτρητους ανθρώπους που έχουν επικοινωνήσει με τον Β’ αντιπρόεδρο της ΕΠΣΔ δεν συγκαταλέγονται μόνο παράγοντες των σωματείων, αλλά και πανεπιστημιακοί, που διέκριναν στο περιεχόμενο του βιβλίου ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα, το οποίο και θέλουν στη βιβλιοθήκη τους.

Ένα εξ αυτών ήταν και ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Κομονητής και Αθηνών, κ. Δημήτρης Γαργαλιανός, ο οποίος ενημέρωσε τον Θεοδόση Στεφανάκη για το ενδιαφέρον της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής και του πρότεινε να λάβει μέρος, ως ένας εκ των εισηγητών, στο 17ο Συνέδριο Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού με Διεθνή Συμμετοχή, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην έδρα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Η επιστημονική εργασία του, με θέμα «Φορολογιστικό Πλαίσιο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων», θα παρουσιαστεί από τον Θεοδόση Στεφανάκη το πρωί του Σαββάτου, γεγονός που είναι ιδιαίτερα τιμητικό τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΕΠΣΔ. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος ουκ ολίγες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος. Υπενθυμίζεται, πως εκείνος ήταν που είχε παρουσιάσει το βιβλίο.

 Ποια είναι η Ελλ. Ε.Ε.Δ.Α.Α.
 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έδρα του είναι η Θεσσαλονίκη και τα χρώματά του είναι το μπλε, το κίτρινο και το λευκό συμβολίζοντας τα χρώματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης.To λογότυπό της είναι δυο φλόγες που ενώνονται.

Η μια φλόγα που συμβολίζει την επιστήμη της οργάνωσης και διοίκησης και η άλλη τον αθλητισμό και την άσκηση. Οι δύο φλόγες είναι δυναμικές και ενώνονται απόλυτα ώστε με το φως που εκπέμπουν να φωτίσουν το δρόμο για τη γνώση και την πρόοδο.

 Σκοπός της εταιρείας είναι ο προβληματισμός και η έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης/διοίκησης του αθλητισμού, η παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας στον ελληνικό και διεθνή χώρο και η προώθηση  της επιστημονικής οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.

Επίσης, βασική επιδίωξή της είναι η μελέτη των εκπαιδευτικών αναγκών στο χώρο της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού και η συμβολή στην αποτελεσματική αναβάθμισή τους, όπως και η παροχή/ανταλλαγή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων με ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και φοιτητές.

  Σκοπός της Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α. είναι επίσης η παρακολούθηση των θεωρητικών και πρακτικών εξελίξεων του αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ και η συμβολή στη δημιουργία υψηλής επαγγελματικής συνείδησης των στελεχών της αθλητικής διοίκησης.