Ο Φιντέλ και οι λιγούρηδες

Ο Φιντέλ και οι λιγούρηδες

Ο Φιντέλ και οι λιγούρηδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς

Δεν θα μπορούσε να είχε άδικο ο Αϊνστάιν όταν έλεγε ότι «δύο πράγματα δεν μπορώ να κατανοήσω και να εξηγήσω την βλακεία και το άπειρο, το δεύτερο ελπίζω κάποια στιγμή να το καταλάβω, την βλακεία είναι βέβαιο ότι δεν θα την κατανοήσω ποτέ».

Είναι βλάκες, είναι ηλίθιοι, είναι μ.........κες ή είναι πληρωμένα μίσθαρνα όργανα όλοι αυτοί που γράφουν και λένε του κόσμου τις ηλιθιότητες για τον Φιντέλ και για όσα συνέβησαν σε εκείνη την πολύπαθη χώρα.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η αναποδογυρισμένη γραφή της Ιστορίας έχει και κάποια όρια.

Ποιος είναι ο δολοφόνος, ο στυγνός δικτάτορας, ο καταπιεστής ποιος είναι αυτός που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Σίγουρα ήταν ο Φιντέλ αυτός που έκανε τόσους επεκτατικούς πολέμους σχεδόν σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, σίγουρα ο Φιντέλ που εκμεταλλεύτηκε αισχρά όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους των χωρών της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο, σίγουρα ήταν ο Φιντέλ που φύτευε δικτάτορες σε όσες χώρες επιζητούσε την εκμετάλλευσή τους, σίγουρα ήταν οι υπηρεσίες του Φιντέλ που οργάνωναν και εκτελούσαν δολοφονίες ανεπιθύμητων εντός και εκτός της χώρας του.

Βέβαια δεν ήταν ο Μπατίστα και οι Αμερικάνοι που είχαν μετατρέψει την Κούβα σε ένα απέραντο μπουρδελλο- Καζίνο.

Είναι βέβαιο ότι φταίει ο Φιντέλ που αναγκάσθηκε να πέσει στη αγκαλιά της Σοβιετικής Ένωσης και όχι το εμπάργκο των Αμερικανών.

Σίγουρα και φταίει ο Φιντέλ που δεν τους έκανε το χατίρι να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσει να τον δολοφονήσουν.

Φταίει γιατί αυτός ήταν που έσπειρε τον σπόρο της ελευθερίας από την καταπίεση και την εκμετάλλευση σε όλους τους Λαούς της Λατινικής Αμερικής.

Φταίει γιατί έδωσε εκείνα τα χρόνια μια ελπίδα ή ακόμα και ψευδαίσθηση ότι ο Λαός κάθε χώρας μπορεί και πρέπει να είναι υπεύθυνος για την τύχη του.

Φυλάκισε γράφουν και λένε τους αντιφρονούντες, πόσους φυλάκισαν, εξόντωσαν, εξανδραπόδισαν σε όλο τον κόσμο τα αφεντικά αυτών των κονδυλοφόρων;

Δεν ντρέπονται, δεν κοκκινίζουν όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι γραφιάδες όταν γράφουν ότι γράφουν χωρίς να σκέπτονται τι πέρασε η χώρα μας και πόσα δεινά βίωσε από αυτές τις παρεμβάσεις των προστατών τους;
Τι εντύπωση έχουν ότι όλα πληρώνονται με δολάρια ή σήμερα με Ευρώ;

Η αξιοπρέπεια, η ανθρωπιά, η ελευθερία πολιτική και κοινωνική δεν μετριούνται με δολάρια και Ευρώ.

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, από ραγιάδες όμως πως είναι δυνατόν να ζητάς αρετή και τόλμη.

Δεν ήταν Άγιος ο Φιντέλ, όσα στραβά και ανάποδα και αν έκανε όμως τα έκανε γιατί έτσι πίστευε ότι βοηθά τη χώρα του, βοηθά τον Λαό του.

Πόσο μυαλό έχετε όταν χαίρεστε και συμφωνείτε με όλα τα νόθα του Μπατίστα που γιορτάζουν τον θάνατο του Φιντέλ

Στύψτε λίγο το άδειο το κεφάλι σας πληρωμένοι κονδυλοφόροι και ψάξτε να βρείτε τις αιτίες και τις αφορμές γιατί σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Φροντίστε να θυμηθείτε ή να μάθετε ποιοι ήταν και είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για όλες τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και της στρεβλής ανάπτυξης της χώρας.

Είναι διαφορετικό πράγμα η επιλογή φίλων και συμμάχων στη βάση των κοινών συμφερόντων και άλλο η υποταγή και υποδούλωση. Αυτή η άποψη ίσχυε για το τότε, ισχύει όμως και για το σήμερα αν τυχόν και το καταλάβετε ίσως σταματήσετε να γράφετε μ.......κιες για ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας, την οικονομία διάλεξαν για την υποδούλωσή μας, δικτάτορες και πραξικοπήματα δεν μπορούν να κάνουν.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...