Αναβιώνει το “σιρκουί” της Ρόδου

Αναβιώνει το “σιρκουί” της Ρόδου

Αναβιώνει το “σιρκουί” της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

Εντυπωσιακή η παρουσίαση του σχεδίου στην πρωτεύουσα

Προς υλοποίηση βαίνει η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, καθώς έχει οριστικοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ο αγώνας αυτοκινήτου θα διεξαχθεί στο νησί μας εκτός απροόπτου περί τα τέλη του Οκτωβρίου του 2017, με συμμετοχές σε εθνικό επίπεδο, ενώ την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται να διεξαχθεί αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

Για την υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσιάστηκε και η διαδρομή του αγώνα, η οποία όπως έγινε γνωστό θα περιλαμβάνει πολλά σημεία μέσα στην πόλη, περιοχές περιμετρικά των τειχών, το Μαντράκι κ.α..
Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε χτες την ικανοποίησή του για την αποδοχή που έτυχε η πρόταση της περιφέρειας, αν και παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση παρουσίασης πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου και σε αυτήν παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος , ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης, και περιφερειακός σύμβουλος που το χειρίζεται Κάλλιστος Διακογεωργίου.

«Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά για να υλοποιηθεί αυτό το γεγονός το φθινόπωρο του 2017. Έχει ήδη δουλέψει η επιτροπή και έχει κλείσει και τη διαδρομή, την οποία παρουσίασε στην Αθήνα.
Τώρα περνάμε στο επόμενο στάδιο, που έχει δύο επίπεδα, τα οργανωτικά που είναι πολύ δύσκολα και τα τεχνικά που επίσης είναι πολύ δύσκολα.

Τώρα θα δούμε σε επίπεδο έργων τι πρέπει να γίνει πάνω στη διαδρομή. Έχει πολλή δουλειά, όμως πάει καλά, το έχουν αγκαλιάσει όλοι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί από τη μέρα της πρώτης ιδέας έχει τρέξει πολύ και είναι μία πρωτοβουλία μας που είναι και σε σωστό δρόμο και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον.

Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και από την υπόλοιπη Ελλάδα και ήταν θερμή η υποδοχή της είδησης από τον κόσμο που συμμετέχει σε αυτά. Θα πάμε βήμα-βήμα, δηλαδή θα κάνουμε το ξεκίνημά μας το 2017 θα δούμε όλα μας τα ζητήματα και το 2018 θα το κάνουμε διεθνές.
Όλη η διαδρομή είναι εντός πόλης, δηλαδή περιμετρικά των τειχών της παλιάς πόλης, ενώ περιλαμβάνει ένα μέρος από το Μαντράκι, το ενυδρείο κλπ» δήλωσε για το θέμα ο περιφερειάρχης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ
“Τα oφέλη για τη Ρόδο θα είναι τεράστια από την αναβίωση του σιρκουί” δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε προχθες (Τρίτη) στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και τον Πρόεδρο της Λέσχης «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ», κ. Θανάση Παπαθεοδώρου για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, οι βουλευτές του νομού, πρώην υπουργοί, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορική παράδοση που έχει η Ρόδος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τονίζοντας πως η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την διεθνή προβολή του νησιού συμβάλλοντας σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Στόχος μας είναι, με την καθοδήγηση του κ. Παπαθεοδώρου, να ανταποκριθούμε στις αυστηρές απαιτήσεις και προδιαγραφές ενός τέτοιου εγχειρήματος, και να διοργανώσουμε ένα αγώνα υψηλού επιπέδου».

Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε να αφιερωθεί ο πρώτος αγώνας στην μνήμη του Γιάννη Μεϊμαρίδη, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Μαύρος», ο οποίος έχασε τη ζωή του στον τελευταίο αγώνα αυτοκινήτων που έγινε στην Ρόδο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Ρόδου είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, κ. Θεόδωρο Χαραγκιώνη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να λειτουργήσει, την περίοδο των αγώνων, έκθεση στην Ρόδο με αυτοκίνητα του μουσείου”.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη