Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά στη Ρόδο

Στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο οι εξετάσεις για την ανάδειξη των χαρισματικών παιδιών, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται για μία ακόμα χρονιά στο νησί μας.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου, είχε προ ημερών συνάντηση για το θέμα στην Αθήνα με την υπεύθυνη του προγράμματος, ενώ όπως έκανε γνωστό μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με το δήμο και εργαστήρια προσφέροντας εναλλακτικές προτάσεις στα παιδιά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δήλωσε συγκεκριμένα ότι γίνονται κάποια τεστ, κάποιες εξετάσεις ώστε να βρούμε ποια παιδιά είχαν κάποιες βασικές δεξιότητες- ικανότητες σε σχέση με την μάθηση.

Αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο John Hopkins της Αμερικής, ένα από τα πρώτα δέκα στο κόσμο.

«Εμείς μπορούμε σε συνεργασία με τον Δήμο να κάνουμε κάποια εργαστήρια εδώ, κάποιες ημερίδες, κάποια μαθήματα, ακόμα και μέσα στον χειμώνα- απογευματινές ώρες , όπου να προσφέρουμε την δυνατότητα σε παιδιά γυμνασίου, λυκείου να έρθουν πιο κοντά σε τέτοιου είδους δράσεις, ενημερώσεις καταρχάς και να προκύψουν αφετηρίες και αφορμές για κάποια από τα παιδιά μας, όχι όλα, να αναζητήσουν άλλους δρόμους.  

Δηλαδή πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά της Ρόδου να ξεφύγουν από αυτό το στενό πλαίσιο που δημιουργεί η θάλασσα, ταυτόχρονα βέβαια και με τις δυνατότητες που μπορεί να δίνει.

Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε μονοκαλλιέργεια τον τουρισμό.
Πρέπει κάποια παιδιά τα οποία έχουν αυτές τις ικανότητες, τις οποίες δεν μπορώ να διαγνώσω εγώ, να διαγνώσουν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν κάτι παραπάνω, στο επίπεδο γνώσης και βέβαια μετά στην ζωή τους και προσφορά στον τόπο» είπε ο αντιδήμαρχος.