Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό;

Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό;

Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση του βουλευτή κ. Δ. Κρεμαστινού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα καταθέτει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό από πλευράς Κυβέρνησης.

«Τα πρόσφατα (αλλά και τα επανειλημμένα) επεισόδια στα hotspots των νησιών του Αιγαίου έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους των νησιών. Τα hotspots είναι υπερπλήρη και οι κίνδυνοι που δημιουργούν για τους κατοίκους και για τους φιλοξενούμενους είναι μεγάλοι. Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται από την αναστολή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενταξιακής διαδικασίας για την Τουρκία και τις επανειλημμένες από την άλλη πλευρά δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι συνεπής απέναντι στην Τουρκία η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα και τους μη νόμιμους μετανάστες.

Από πλευράς Ευρώπης, η Καγκελάριος της Γερμανίας κα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι δεν υπάρχει plan b για το προσφυγικό, το οποίο μεταφράζεται ότι εμμένει στη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας. Όμως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να έχει ένα δικό της εναλλακτικό σχέδιο. Άλλωστε, αυτό είναι αναγκαίο μετά την εξέλιξη του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος. Με επανειλημμένες δηλώσεις και θέσεις μου εντός και εκτός Βουλής είχα υποστηρίξει ότι τα hotspots θα έπρεπε να εγκατασταθούν σε μικρά νησιά που δεν έχουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους τους. Και τούτο γιατί είχε υποστηριχθεί από πλευράς Κυβέρνησης στις ερωτήσεις που υπέβαλα στη Βουλή ότι τα hotspots δεν είναι δυνατόν να γίνονται στην ενδοχώρα για να μπορούν να επιστρέφουν γρήγορα οι παράνομοι μετανάστες.
Αυτό όμως δεν συνέβη, συνέβη το αντίθετο. Οι παράνομοι μετανάστες εγκλωβίζονται στα νησιά και σήμερα δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα που όχι μόνο βλάπτουν τον τουρισμό αλλά εξαγριώνουν τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι με το δίκιο τους ζητούν στα νησιά τους να επικρατεί ηρεμία και να μην καταστρέφονται οικονομικά από τη συνεχή ελάττωση του τουρισμού τους.

Στο πλαίσιο που περιγράφεται, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο (Plan B) μεταναστευτικής πολιτικής από πλευράς Κυβέρνησης και ποιες είναι οι ενέργειες της κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ώστε η τελευταία να διασφαλίσει την εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου;»

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!