Zητούν παρέμβαση της δικαιοσύνης 170 Καλυθενοί

Zητούν παρέμβαση της  δικαιοσύνης 170 Καλυθενοί

Zητούν παρέμβαση της δικαιοσύνης 170 Καλυθενοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1741 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσαν αίτημα στην αρμόδια Εισαγγελέα

«Εφιάλτη» ζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι κάτοικοι των Καλυθιών, εξαιτίας της δυσοσμίας, από την λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας ελαιοπυρήνα, στην περιοχή!

Η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη για αυτό και οι 170 κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές και αφού συνέταξαν σχετική με το θέμα επιστολή την κοινοποίησαν σε κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία ζητώντας να κινηθούν οι νόμιμες ενέργειες ώστε να αφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται για την προστασία του περιβάλλοντος από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνα.

Ειδικότερα, η επιστολή έχει σταλεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως και η πλέον αρμόδια για να ερευνήσει αν τηρούνται τα νόμιμα, στο Δήμο Ρόδου, στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι 170 κάτοικοι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει «να εφαρμοστούν οι διεθνείς κανονισμοί προστασίας του περιβάλλοντος οι οποίες παραβιάζονται από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνα στην περιοχή Κάκκαρι Καλυθιών. Η μη τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών δημιουργεί δυσοσμία που αρχίζει να επεκτείνεται από Καλυθιές, Φαληράκι έως και την πόλη της Ρόδου και αποδεικνύεται από το σύνολο των επισυναπτόμενων υπογραφών».

Επίσης οι κάτοικοι επισημαίνουν στην επιστολή τους πως «στα 100 μέτρα από το εργοστάσιο βρίσκεται γεώτρηση πόσιμου νερού και ενδεχομένως να ρυπαίνεται από τα υγρά απόβλημτα του εργοστασίου», για αυτό και ζητούν «να επίλυφθούν όλα αυτά τα προβλήματα ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία».

Μιλώντας στη «Ροδιακή» οι υπογράφοντες την επιστολή κάτοικοι, τόνισαν ότι «η επιστήμη έχει προχωρήσει αρκετά και στο τομέα αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα, είτε να εγκακτασταθούν φίλτρα ή να δημιουργηθούν στεγανές αποθήκες στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνα, ώστε να μην βρέχεται ο πυρήνας και να υπάρχει αυτή η δυσοσμία»! Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι πάντως να βρεθεί λύση καθώς όπως επισημαίνουν δεν γίνεται να βιώνουν κάθε χρόνο την ίδια κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη