Πυρήνας αεροσφαίρισης και στη Ρόδο

Πυρήνας αεροσφαίρισης και στη Ρόδο

Πυρήνας αεροσφαίρισης και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

Από τον περασμένο Ιούλιο υπάρχει πλέον ο σύλλογος με πενταμελή διοίκηση και πολλά δραστηριοποιημένα μέλη με σκοπό τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε αγώνες

Όταν ξεκίνησε πια ως ενασχόληση από την Ιαπωνία το 1987 η αεροσφαίριση (Airsoft), κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξή της στη συνέχεια αλλά και τη δημοφιλία της ανά τον κόσμο.

Εδώ και μια δεκαετία στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως προσπάθεια αρχικώς, κι εν συνεχεία γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις με τα αρμόδια υπουργεία για τη σύσταση της Ομοσπονδίας και την αναγνώριση πάνω απ’ όλα ως αθλήματος.

Την τελευταία διετία στη Ρόδο ένας πυρήνας ανθρώπων με αγάπη για την αεροσφαίριση αλλά και μεράκι, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για την ανάπτυξή της.

Από τον περασμένο Ιούλη μάλιστα, υπάρχει ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου με πενταμελή διοίκηση ενώ με το άθλημα δραστηριοποιούνται 29 μέλη αλλά και 15 αρωγά βάσει ενός ειδικού πρότζεκτ ενίσχυσής του. Μετά και τη δήλωση ουσιαστικά της νομιμότητας με τη σύσταση του συλλόγου, θα συνεχιστούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή του σε αγώνες, αφού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος η αεροσφαίριση είναι πια ένα άθλημα με παρουσία εκατοντάδων μελών σε πρωταθλήματα.

Στη Ρόδο υπάρχουν συγκεκριμένα πεδία που συνδυάζουν τη φύση αλλά και κάποιες κτηριακές υποδομές για νόμιμη χρήση από τα μέλη της αεροσφαίρισης, ενώ η δραστηριότητα αυτή όλο και αναπτύσσεται, ειδικά πια από τους gamers για να αποκτήσει μια μορφή ώστε να είναι επιτακτική η ανάγκη αναγνώρισής της ως αθλήματος.
Την περασμένη Κυριακή μάλιστα έγινε και το πρώτο πανδωδεκανησιακό τουρνουά στην Κω από τον εκεί δραστήριο επίσης σύλλογο με συμμετοχές των μελών του αλλά και αυτών της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης