Θα δικαστεί γιατί ενοικίαζε κλεψίτυπα DVD

Θα δικαστεί γιατί  ενοικίαζε κλεψίτυπα DVD

Θα δικαστεί γιατί ενοικίαζε κλεψίτυπα DVD

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για δύο υποθέσεις παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας θα καθίσει 46χρονος επιχειρηματίας, την προσεχή εβδομάδα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Για την πρώτη υπόθεση ο 46χρονος είχε συλληφθεί στις 11 Ιουνίου 2009 στις 7.10 το βράδυ όταν σε έλεγχο που έγινε με τη παρουσία πραγματογνώμονων της ΕΠΟΕ στο κατάστημα ενοικιάσεως DVD που διαθέτει, βρέθηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση και ενοικίαση 71 κλεψίτυπα dvd τα οποία και κατασχέθηκαν.

Απολογούμενος ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος είχε διευκρινίσει πως η επιχείρησή του λειτουργούσε με αυστηρές προδιαγραφές και αγόραζε από την εταιρεία όλες τις ταινίες (μέχρι τότε είχαν αγοραστεί 27.000) με τιμολόγια.

Δυστυχώς όμως κατά την λειτουργία της επιχείρησης ο 46χρονος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την διάθεση και φύλαξη των τίτλων που αγόραζε με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστια οικονομική ζημία. Έτσι αποφάσισε να τοποθετεί σε ταινίες μεγάλης κυκλοφορίας αντίγραφα των ήδη αγορασμένων τίτλων, ώστε να προστατευθεί.

Φυσικά δεν εκμίσθωνε τους αγορασμένους πρωτότυπους τίτλους τους οποίους δεν διέθετε στην κυκλοφορία. Όπως ο 46χρονος τόνισε, πως θεωρούσε ότι εφόσον είχε αγοράσει τα δικαιώματα εκμίσθωσης των τίτλων, η δημιουργία αντιτύπων είχε την έννοια της ασφάλειας του πρωτοτύπου και όχι η υποκλοπή ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων τα οποία είχε αγοράσει.

Ο ίδιος επεσήμανε και το γεγονός πως μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στους πραγματογνώμονες της ΕΠΟΕ, οι τελευταίοι του δήλωσαν πως δεν ζητούσαν τη ποινική του δίωξη, αντιλαμβανόμενοι το τι έγινε.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 46χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για την δεύτερη υπόθεση ο 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ενοικιάσεως DVD είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στις 7.30 το βράδυ, όταν σε έλεγχο που του έκαναν μαζί με τον πραγματογνώμονα της ΕΠΟΕ βρήκαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση και ενοικίαση 120 κλεψίτυπα DVD οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι αρκετά από τα DVD που ενοικίαζε καταστρέφονταν από πελάτες ή ακόμη και τα αφαιρούσαν με αποτέλεσμα μετά από συνεννόηση που είχε με τους αρμόδιους των εταιρειών στην Αθήνα να προχωρήσει στην αντιγραφή ορισμένων DVD.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι προς απόδειξη των λεγομένων του μόλις 100 DVD ήταν αντιγραμμένα στο σύνολο των 25χιλιάδων που διαθέτει, μέρος των οποίων προορίζονταν για τα παιδιά του.
Τελικά και για αυτήν την υπόθεση, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 46χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 1000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου