Τραυματίστηκε σοβαρά οδηγός αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας

Τραυματίστηκε σοβαρά οδηγός αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας

Τραυματίστηκε σοβαρά οδηγός αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1694

ΚΑΤΑΠΛΕΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΠΕΝΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ
Σήμερον την πρωίαν αναμένονται να καταπλεύσουν εις Ρόδον 5 αμερικανικά πολεμικά, ήτοι το καταδρομικόν “Σάλεμ” ναυαρχίς του 6ου στόλου, και τα αντιτορπιλικά “Οχάρα”, “Κόπη”, “Στίκλ” και “Θρέσλιδ”.

Της ναυαρχίδας επιβαίνει ο αρχηγός του 6ου στόλου ναύαρχος Τσάρλη. Τα εν λόγω σκάφη θα παραμείνουν εις Ρόδον μέχρι της 11ης τρέχοντος.

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ Η ΕΠΙΤΡ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΣ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργού της Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στ. Κωτιάδη η επιτροπή επιθεωρήσεως σπογγαλιευτικών πλοίων Ρόδου, Σύμης, Καστελλορίζου, χειμερινής περιόδου 1956-57, συνεκροτήθη εκ των κ.κ. Δ. Γιάκου λιμενάρχου Ρόδου, Ι. Χατζηγιαννάκη υγειονόμου και Ι. Παλιγκίνη μηχανικού.

Η ως άνω επιτροπή θα προβή εις αυστηράν επιθεώρησιν των σκαφών, σκαφάνδρων και λοιπών ναυτιλιακών, σπογγαλιευτικών και υγειονομικών εφοδίων και εξαρτημάτων, ως και υγειονομικήν εξέτασιν των πληρωμάτων των σπογγαλιευτικών πλοίων.

Εξ άλλου, το πρόγραμμα της επιθεωρήσεως των σπογγαλιευτικών θα καθορίση η λιμενική αρχή Ρόδου, τρόπον ώστε να καταστή δυνατή η ταχυτέρα εκκίνησις των σπογγαλιευτικών.

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΕΙΣ ΔΙΑΦΑΝΙ
Κατατέθη εις το Ταμείον Παρακαταθηκών και Δανείων (Επαρχιακόν γραφείον Καρπάθου) η καθορισθείσα προσωρινή αποζημίωσις εκ δρ. 8990, διά την απαλλοτρίωσιν γηπέδου εκτάσεως 2726 τ.μ. προς ανέγερσιν του διδακτηρίου του δημοτικού σχολείου Διαφανίου Καρπάθου επ’ ονόματι των φερομένων ως ιδιοκτητών Βασιλ. Παπαβασιλείου δρχ. 6863, Βασιλ. Διακοκομνηνού δρχ. 780, Νικολ. Ασπρούλη δρχ. 810 και Κων. Αβδελή δρχ. 537.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥ
Ως ήδη εδημοσιεύσαμεν η Υπηρεσία αιμοδοσίας του ΕΕΣ μετέβη την Κυριακήν εις Αρχάγγελον όπου ενώπιον του Προέδρου της Κοινότητος κ. Π. Γιασιράνη, των Διδασκάλων και πυκνού ακροατηρίου μετά σύντομον εισήγησιν της Επιτροπής διά τας προσπαθείας της προς εμπέδωσιν του θεσμού της αιμοδοσίας και υπό του κ. Φ. Κυπριώτου περί των κοινοφελών αποτελεσμάτων της εθελοντικής αιμοδοσίας, εγένετο υποδειγματική αιμοληψία επί του Καθηγητού κ. Μιχαήλ Σωτηρίου. Τα αποτελέσματα εξορμήσεως απέβησαν καρποφόροι διότι ήδη ήρχισαν αι εγγραφαί Αρχαγγελιτών ως εθελοντών αιμοδοτών.

Η επιτροπή, ως πληροφορούμεθα, θα συνεχίση επισκεπτομένη και άλλας κοινότητας.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΙΝ ΤΩΝ 350 ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Χθες υπό του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΔΑΠΔΔ απεφασίσθη και ενεκρίθη η κατά το 1957 διάθεσις ποσού 2 εκατομμυρίων έναντι του συνολικώς απαιτηθησομένου, διά την ανέγερσιν των 350 λαϊκών κατοικιών εις Ρόδον και Κω.

Κατά σχετικάς πληροφορίας, διά το εν λόγω έργον εξεδήλωσε θερμόν ενδιαφέρον η εν Αθήναις Γερμανική Πρεσβεία.

Η ΑΣΦΑΛΙΣΙΣ ΤΩΝ ΟΔΟΣΤΑΤΩΝ ΕΙΣ ΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 1ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1957
Το Δ.Σ. του ΙΚΑ κατά την συνεδρίαν αυτού της 2/10/56 απεφάσισε την επέκτασιν της ασφαλίσεως του ΙΚΑ εις τους οδοστάτας (συντηρητάς οδικού δικτύου) τους απασχολουμένους εις ολόκληρον την νήσον Ρόδον, δι’ επεκτάσεως των περιοχών του υποκαταστήματος Ρόδου του Ιδρύματος.
Έναρξις εφαρμογής της ασφαλίσεως των ανωτέρω προσώπων ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 1957.

ETΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ ΣΟΒΑΡΩΣ
Προχθές την 1.30 μεσημβρινήν εις την οδόν Βασ. Φρειδερίκης το υπ’ αριθμ. Ι.Χ.Ρ. 82403 επιβατικόν αυτοκίνητον, οδηγούμενον υπό του Νικολιδάκη Εμμανουήλ ετών 35, ιδιωτικού υπαλλήλου, λόγω υπερβολικής ταχύτητος και αδεξίου χειρισμού του οδηγού προσέκρουσεν επί του δεξιού πεζοδρομίου της ως άνω οδού, με αποτέλεσμα να τραυματισθή μάλλον σοβαρώς εις την κεφαλήν ο οδηγός και να υποστή το αυτοκίνητον ζημίας. Ο τραυματισθείς μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον. Δέοντα ενεργούνται υπό του Β. Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B