Μάθημα ζωής από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Μάθημα ζωής από το  1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Μάθημα ζωής από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 748 ΦΟΡΕΣ

Μια εντυπωσιακή εκδήλωση με αποδέκτη την κοινωνία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου) πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού.

Τις εκπαιδευτικές δράσεις οργάνωσε και υλοποίησε η δασκάλα ειδικής αγωγής Κωνσταντίνα Σαρρή, η οποία το πρώτο δίωρο απευθυνόμενη στους μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία και αναφέρθηκε σε άτομα με αναπηρία που έχουν ξεχωρίσει σε επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο. Προβλήθηκε τραγούδι στη νοηματική γλώσσα και τα παιδιά είδαν ένα βίντεο με θέμα ένα αγόρι που πάσχει από τετραπληγία.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου (Γ΄, Δ΄ ,Ε΄ και Στ΄) παρακολούθησαν μια παρουσίαση που ανέλυε τις διάφορες μορφές αναπηρίας και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τα παιδιά.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο «Ζαχαρούπολη» και θέμα έναν μαθητή που αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες και πώς τον αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι μαθητές των τμημάτων της τετάρτης τάξης δραματοποίησαν και παρουσίασαν ένα μονόπρακτο που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ρατσισμού και σχολικού εκφοβισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης παρουσίασαν στη νοηματική γλώσσα το τραγούδι «Τα παιδιά».

Την επιλογή των θεατρικών, την επιμέλεια των παρουσιάσεων και τη γενική επιμέλεια όλων αυτών των εξαιρετικών δράσεων που έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου είχε η δασκάλα ειδικής αγωγής Κωνσταντίνα Σαρρή.

Τόσο στην αίθουσα εκδηλώσεων όσο και στην αυλή του σχολείου είχαν αναρτηθεί ζωγραφιές και συνθήματα που δημιούργησαν οι μαθητές με θέμα: «Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι».

Στη συνέχεια αθλητές του σωματείου «Δωδεκάνησος» επισκέφτηκαν μαζί με τον προπονητή τους το σχολείο και μίλησαν στα παιδιά για το μπάσκετ με καρότσι. Συγκεκριμένα στο σχολείο βρέθηκαν οι αθλητές: Λουκάς Ανδρέας, Μιχαήλου Χρήστος, Παπάς Χρυσοβαλάντης και Χαρτερός Σάββας οι οποίοι μαζί με τον προπονητή τους Μαρκάκη Αντώνη και το συνοδό Λουκά Μανόλη μίλησαν στα παιδιά για το άθλημά τους, για την προπόνηση που απαιτεί, τις δυσκολίες του καθώς και για την πρόσφατη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου ακολούθησε αγώνας επίδειξης από τους αθλητές του σωματείου «Δωδεκάνησος» και αφού υπέγραψαν οι αθλητές πολλά αυτόγραφα στους μαθητές του σχολείου μύησαν τα παιδιά στα μυστικά του αθλήματος τους μιας και σχεδόν όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κάτσουν στο ειδικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούν οι αθλητές του Δωδεκάνησος στους αγώνες και να βιώσουν τη δυσκολία του μπάσκετ με καρότσι.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη