Ο Κολοσσός H Hotels δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επιτακτική ανάγκη του Άρη για νίκη (84-60)

Ο Κολοσσός H Hotels δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επιτακτική ανάγκη του Άρη για νίκη (84-60)

Ο Κολοσσός H Hotels δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επιτακτική ανάγκη του Άρη για νίκη (84-60)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Μετά τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του στο χαμένο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μονακό, ο Άρης δεν είχε περιθώρια να χάσει ένα ματς στο Nick Galis Hall από έναν αντίπαλο που δεν ήταν ούτε Ολυμπιακός, ούτε Παναθηναϊκός, ούτε ΠΑΟΚ κι έτσι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού H Hotels (84-60).

Η ομάδα της Ρόδου άντεξε ένα δεκάλεπτο (20-18) αφού στη συνέχεια ούτε άμυνα μπορούσε να παίξει όπως θα ήθελε (τέσσερα φάουλ ο Βασιλόπουλος μέσα στο οχτώ λεπτά!), παρότι κράτησε σε μονοψήφια νούμερα και τον Τζένκινς και τον Κάμινγκς, ενώ στην επίθεση και άστοχη ήταν (ειδικά από τα 6.75μ.) και μπλόκα από τη σκληρή άμυνα των γηπεδούχων δεχόταν.

Η διαφορά άγγιξε τους τριάντα πόντους στη λήξη της 3ης περιόδου (68-39) κι έχοντας «κλειδώσει» πλέον τη νίκη, ο Πρίφτης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους «κίτρινους». Άξιο αναφοράς ότι σκόραραν και οι δώδεκα.

Δεκάλεπτα: 20-18, 47-31(ημιχρ.), 68-39, 84-60

Διαιτητές: Παναγιώτου, Παντελίδης, Πιτσίλκας Β.

Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 7(1), Τσαϊρέλης 9(1), Τζένκινς 6(1), Κάμινγκς 6, Ντραγκίσεβιτς 21(2), Ξανθόπουλος 3(1), Φλιώνης 5(1), Ζάρας 3(1), Χρηστίδης 8, Μούρτος 5(1), Σίμτσακ 8, Γιάνκοβιτς 3.

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Ρέντικ 10, Τσούκου 5(1), Ρέλεφορντ 16(3), Βασιλόπουλος 8, Χολ 8(2), Λιάπης 2, Γεωργαλλής 2, Σαλούστρος, Αγγελάκος, Άχονεν, Παπαδάκης 2, Γουάτσον 7.

Τα είπε όλα χωρίς να πει τίποτα!

Στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Κολοσσού H Hotels είπε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Καλή συνέχεια στις υποχρεώσεις που έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς θα συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι που παίζουμε με την Πάτρα στο γήπεδό μας. Αυτά».

Αφ’ ενός δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ανάλυση του παιχνιδιού, αφ’ ετέρου δεν το συνηθίζει να είναι τόσο λακωνικός και γι’ αυτό ρωτήθηκε από δημοσιογράφο να πει κάτι παραπάνω. Η απάντηση ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη και ας μην είπε τίποτα: « Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για το παιχνίδι. Ό,τι είδες, αν είδες κάτι, γράφτο. Όλα ήταν τέλεια. Ήταν έτσι όπως έπρεπε να είναι. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε, όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι. Πόσο πιο σαφής να γίνω; Όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι, γράψτο ακριβώς έτσι».

Προφανώς, δόθηκε γραμμή για τις δηλώσεις, δηλαδή να μη γίνει καμία αναφορά στο παιχνίδι, αφού και ο Χρήστος Σαλούστρος ήταν εξαιρετικά λακωνικός: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Εμείς συνεχίζουμε την άλλη εβδομάδα στο δύσκολο ματς με την Πάτρα».

Πλασματική η εικόνα του Κολοσσού

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, ξεκίνησε τις δηλώσεις του δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη την οποία «είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη και την πετύχαμε απέναντι σ’ έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο. Εγώ θεωρώ τον Κολοσσό πολύ καλή ομάδα και νομίζω ότι είναι πλασματική η σημερινή του εικόνα.

Εμείς έχουμε ανεξέλεγκτα προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να εξηγήσεις και είναι και διαδοχικά. Γι’ αυτό το χρειαζόμασταν πολύ αυτό το ματς και ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε. Σε τρεις μέρες έχουμε πάλι παιχνίδι. Θα ξεκουραστούμε αύριο και από την Δευτέρα θα προετοιμαστούμε για την Έλιος» και συμπλήρωσε: «Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, γιατί ο Κολοσσός είναι ομάδα με πολύ καλή συνοχή, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν αμυντική η λογική που είχαμε σήμερα και του χαλάσαμε το παιχνίδι.

Για μας λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης, η ομάδα συσπειρώθηκε μετά τους συνεχόμενους τραυματισμούς».

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή