Έρωτας και προφύλαξη από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Έρωτας και προφύλαξη από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Έρωτας και προφύλαξη από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 586 ΦΟΡΕΣ

Μια σημαντική εκδήλωση στο νοσοκομείο

Την 1η Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, Έρωτας και Προφύλαξη». Τη συζήτηση οργάνωσαν οι μαθητές του τμήματος Β7 του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου.

Η συζήτηση πλαισιώθηκε από τρεις εξαίρετες ομιλήτριες με τεράστια εμπειρία. Η κυρία Σταυρούλα Ταμπάκη, παιδίατρος στο Νοσοκομείο, η κυρία Μαίρη Χατζηαντωνίου κοινωνική λειτουργός και ψυχοπαιδαγωγός και προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου και η Dr. Παχύλη - Μαχαιρίδη Ντίνα, προϊσταμένη της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS από το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Το AIDS και γενικότερα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τείνουν να πάρουν μορφή επιδημίας στην εποχή μας και μαστίζουν τους εφήβους, των οποίων η σεξουαλική δραστηριότητα ξεκινάει σε όλο και μικρότερη ηλικία.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, η διάγνωση τέτοιων νοσημάτων είναι συχνότερη στους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους σε σχέση με τους ενήλικες. Το 25% αυτών των εφήβων εμφανίζουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πριν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.

Με αφορμή τις δυσάρεστες αυτές στατιστικές, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ έκαναν την ανάγκη τους για σωστή ενημέρωση, πράξη. Απέδειξαν σε όλους, έμπρακτα, ότι η σωστή στάση απέναντι στον έρωτα είναι η ενημέρωση. Κάθε υπεύθυνος νέος οφείλει να προστατεύει πρώτα και πάνω από όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας.

Η Διεύθυνση του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές για την εξαιρετική πρωτοβουλία και οργάνωση και ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του ΓΝΡ για την παραχώρηση της αίθουσας. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τις κυρίες Παχύλη-Μαχαιρίδη Ντίνα, Χατζηαντωνίου Μαίρη και Ταμπάκη Σταυρούλα για την επιστημονική αρτιότητα και την ευαισθησία με την οποία παρουσίασαν το θέμα και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών.

Διαβάστε ακόμη

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο