Κωστής Γ. Ζωγραφίδης: Ένας νέος οικονομολόγος, επικεφαλής ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΚΙ.Ο

Κωστής Γ. Ζωγραφίδης: Ένας νέος οικονομολόγος,  επικεφαλής ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΚΙ.Ο

Κωστής Γ. Ζωγραφίδης: Ένας νέος οικονομολόγος, επικεφαλής ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΚΙ.Ο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2362 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη στη «Ροδιακή» ενόψει των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Η προεκλογική περίοδος για το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και φυσικά για το Τμήμα της Δωδεκανήσου πλησιάζει, αφού την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Στην αναμέτρηση μετέχουν τρεις παρατάξεις διεκδικώντας την πρωτιά.

Μια από αυτές (Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΗ.ΚΙ.Ο) με δυναμικό ψηφοδέλτιο και επικεφαλής τον κ. Κωστή Γ. Ζωγραφίδη, δίνει την δική της μάχη. Για τον αγώνα, τις αγωνίες και τον σχεδιασμό που ετοιμάζουν ως παράταξη, μίλησε στη «Ροδιακή».

Κύριε Ζωγραφίδη είστε ένας νεότατος άνθρωπος. Θεωρείτε ότι έχετε την εμπειρία και την γνώση ώστε να είστε ο μπροστάρης ψηφοδελτίου σε αυτή την αναμέτρηση;
-Ευχαριστώ για την ερώτηση και χωρίς εγωισμό και διάθεση αυτοπροβολής σας λέω ότι στην ηλικία μου υπάρχουν νέοι και νέες σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στη χώρα μας που υπηρετούν υπεύθυνα, σοβαρά και αποτελεσματικά πολύ υψηλά και υπεύθυνα πόστα. Σε ό,τι με αφορά για να σχηματίσετε εικόνα σας λέω ότι είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Μ.Β.Α in Tourism του ίδιου Πανεπιστημίου και ειδικευμένος στο Εργατικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Διατηρώ δικό μου γραφείο με αρκετούς συνεργάτες και είμαι σύμβουλος μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων της Ρόδου και της Κω. Σχετικά τώρα με το ψηφοδέλτιο για τη διεκδίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου σας γνωρίζω ότι έχω μετάσχει ως αιρετός στο διοικητικό του συμβούλιο επί δυο τριετείς θητείες. Η γενιά μας πρέπει σιγά σιγά να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για το παρόν και το μέλλον. Αυτές τις ευθύνες – που μας ανήκουν και μας αναλογούν - διεκδικούμε να αναλάβουμε. Το όποιο συμπέρασμα, λοιπόν, το αφήνω σε εσάς και σε όσους διαβάσουν την συνέντευξη.

Τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού σας;
-Αναφέρω τα ονόματα των συναδέλφων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας και σας επισημαίνω ότι ο καθένας και καθεμιά τους έχουν άριστες σπουδές, μεταπτυχιακούς τίτλους, διακρίσεις και πάνω από όλα είναι νέοι και νέες με ήθος και αγωνιστές του επαγγέλματος που το ασκούν είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ως μισθωτοί.

Είναι δε οι ακόλουθοι: Αυγερινού Παναγιώτης, Γιώργος Τσαμπίκος Γανωτάκης, Γιώργος Καλαθιανάκης, Καντή Κατερίνα, Τάσος Καρβέλης, Φώτης Κασέκας, Ελένη Κερανίδη, Μιχάλης Κώστογλου και ο Γιώργος Μαντάλης–Χατζηαποστόλης. Όλοι και όλες τους συναισθάνονται την κρισιμότητα της εποχής, τη σημασία της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία και κυρίως το ρόλο που μπορεί και πρέπει επιτέλους να διαδραματίσει ενεργά το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη διαμόρφωση των τοπικών δρωμένων. Είμαστε έτοιμοι.

Τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει η παράταξή σας, αν αναδειχθεί πρώτη;
- Δεν ερχόμαστε να κάνουμε απλή διαχείριση και τυπική παρουσία. Είμαστε όλοι ομόθυμοι να εργαστούμε καινοτόμα και συλλογικά, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις συναδέλφων, είτε λόγω φύλου είτε λόγω ηλικίας και ειδίκευσης είτε λόγω του νησιού στο οποίο διαμένουν. Για εμάς όλοι είναι χρήσιμοι και παραγωγικοί και όλοι θα αξιοποιηθούν, εφόσον το επιθυμούν.

Η νίκη μας σημαίνει συνεργασία με τους βουλευτές, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους Δήμους της Δωδεκανήσου, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, τα Επιμελητήρια, τα Επαγγελματικά και Εργατικά Σωματεία και με κάθε άνθρωπο που έχει να εκφράσει τεκμηριωμένα ο,τιδήποτε προάγει την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Δεν έχουμε δεσμεύσεις με την όποια εξουσία και γι’ αυτό ο λόγος μας θα είναι παρεμβατικός, κρυστάλλινος και συμβουλευτικός πάντα βεβαίως ευπρεπής και στο πλαίσιο της επιστημονικής συμβουλευτικής μας αρμοδιότητας.

Σε ό,τι αφορά την ευημερία και την πρόοδο της Δωδεκανήσου θα έχουμε πάντα επιστημονική - ορθολογική θέση και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα οι τελευταίοι κυβερνώντες μας άρπαξαν, γράφοντας στα παλιά των υποδημάτων τους την συνταγματικά κατοχυρωμένη γνωστικότητα και τα κεκτημένα πολλών χρόνων. Αναλογιστείτε πόσα έχασε η Δωδεκάνησος και πόσες φορές σηκώσαμε τα χέρια ψηλά αντί να είχαμε ενώσει τις δυνάμεις μας, ώστε να μην είχαμε επιτρέψει την φτωχοποίηση και την απαξία της .Πολλές μάχες χάθηκαν επειδή δεν δόθηκαν.

Η απερχόμενη διοίκηση; Πώς αξιολογείτε το έργο της;
- Φαντάζομαι ότι η απερχόμενη διοίκηση μετά από έξι έτη θητείας προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Τώρα το αν αυτό ήταν ικανοποιητικό ή αρκετό για τον κλάδο μας, θα το κρίνουν οι συνάδελφοί μας που θα ψηφίσουν. Και καλά να πήγε πάντως, για εμάς υπάρχει πάντα το καλύτερο και από το καλύτερο το άριστο στο οποίο πρέπει να στοχεύουν οι άνθρωποι και τα οργανωμένα σύνολα.

Είναι στη θέληση των συναδέλφων που θα ψηφίσουν την Κυριακή, 11-12-2016, να δείξουν πλειοψηφικά αν συμφωνούν με το παλιό, ή εμπιστεύονται τη φρεσκάδα που εμείς εκφράζουμε. Η φρεσκάδα δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ηλικία, αλλά με τον τρόπο σκέψης. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παράταξή μας δεν απαξιώνει την απερχόμενη διοίκηση, αλλά θα σεβαστεί και θα επαινέσει ό,τι θετικό θα αφήσει πίσω της. Δεν μας χωρίζει τίποτε, απεναντίας μας ενώνει η κοινή έγνοια για το μέλλον της Δωδεκανήσου και ευρύτερα της Χώρας μας.

Το ψηφοδέλτιό σας έχει κομματικό χρωματισμό;
-Η εποχή που τα κόμματα και οι πάσης φύσεως αντιπρόσωποι τους καθοδηγούσαν τα Επιμελητήρια και τα Σωματεία παρήλθε οριστικά. Όσοι παραμένουν αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες και διαχωριστικές γραμμές μάλλον δεν γνωρίζουν σε ποια εποχή ζουν. Σήμερα στην εποχή της οικονομικής εξάρτησης της χώρας μας μόνο η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων θα φέρει το εφαρμοστέο Αριστοτελικό αποτέλεσμα, το μόνο διαχρονικά απαραίτητο, ώστε ο τόπος μας όχι μόνο να επανέλθει στην κανονικότητα, αλλά γιατί όχι και να απογειωθεί προς την πρόοδο και την ευημερία. Κόμματα, λοιπόν, και πάτρωνες ταιριάζουν μόνο σε φορείς που δεν έχουν δική τους άποψη. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας έγινε μόνο με κριτήρια ήθους, εργατικότητας, επιστημονικότητας, ενώ οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα και της καθεμιάς είναι απολύτως σεβαστές. Όλοι είμαστε Έλληνες.

Σημασία έχει βεβαίως και τι θα πράξετε αμέσως μετά τις εκλογές. Θα υπάρξει αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία με τους συναδέλφους σας;
-Η ενημέρωση όλων πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η αξιοποίηση όσων το επιθυμούν απαραίτητη. Νέοι και παλιότεροι θα συγκροτήσουν θεματικές ομάδες για να επεξεργασθούν επιστημονικά ο,τιδήποτε θα βελτιώσει την οικονομία, την απασχόληση και το ευ ζην των συμπατριωτών μας. Οι θύρες του Επιμελητηρίου θα είναι διάπλατα ανοικτές. Η ενημέρωση συνεχής και αμφίδρομη. Τα επιστημονικά σεμινάρια πολλά, προσεκτικά και επίκαιρα. Θα τιμήσουμε πρόσωπα του Επιμελητηρίου που ξόδεψαν χρόνο και περίσσευμα αγάπης για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν θα ξεχάσουμε τους υπόλοιπους νησιώτες συναδέλφους, γιατί εμείς θεωρούμε ότι το γαλάζιο του Αιγαίου μας ενώνει άρρηκτα.

Θα ήθελα να κλείσω με αυτό το μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους μου:
«Αν θέλουμε να κερδίζουν οι πλειοψηφίες και όχι οι οργανωμένες μειοψηφίες, όλοι στις κάλπες στις 11-12-2016. Η καθολική συμμετοχή είναι η πρώτη νίκη. Η δεύτερη νίκη είναι η εμπιστοσύνη στο φρέσκο και η τρίτη νίκη είναι το ότι όλοι μαζί γινόμαστε πιο δυνατοί».

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος