Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε Ροδίτη

Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε Ροδίτη

Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε Ροδίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση 65χρονου που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αλβανών εργατών, πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη έκρινε ένοχο τον 65χρονο για δύο απόπειρες πρόκλησης σωματικών βλαβών, οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όπου ο 65χρονος κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή που τον βάραιναν.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες, εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο 65χρονος είχε συλληφθεί στις 23 Μαρτίου 2009 στις 6 το απόγευμα μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 55χρονος συμπατριώτης του με τον οποίο- σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να έχουν χρόνια διαμάχη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες σε χώρο του 55χρονου, όταν ο 65χρονος φερόταν να πήγε εκεί να τους απείλησε και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε εναντίων τους τρεις φορές.

Μετά τη καταγγελία στο χώρο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ κατέσχεσαν τη καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και τα φυσίγγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος φέρεται να μετέβη στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη μέρα (22 Μαρτίου 2009) το πρωί και να απείλησε τους αλλοδαπούς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 65χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία τονίζοντας πως πρόκειται καθαρά για πλεκτάνη σε βάρος του, εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που έχει με τον 55χρονο που έχει προσλάβει τους αλλοδαπούς, ισχυρισμό που επανέλαβε και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο