1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό κατέκτησε μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό κατέκτησε μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό κατέκτησε μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 856 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα «Το Παθητικό Κάπνισμα» και διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis Research Lab – Hellenic Cancer Society». Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας.

Στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», τιμήθηκε και έλαβε το 1ο βραβείο για την εικαστική της δημιουργία, η μαθήτρια Αγγελική-Χατζίνα Καμπουράκη της ΣΤ1’ τάξης των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η μαθήτρια δημιούργησε ένα έργο ζωγραφικής με τίτλο «Το τέρας του Καπνίσματος» θέλοντας να δείξει τις βλαβερές συνέπειες που επιφέρει το παθητικό κάπνισμα. Στο έργο απεικονίζονται ένας ενήλικας ο οποίος καπνίζει και ένα παιδί. Ο καπνός του τσιγάρου μετατρέπεται σιγά σιγά σε τέρας το οποίο πλησιάζει απειλητικά το παιδί.

Στόχος του έργου ήταν να τονιστεί ότι το κάπνισμα δεν είναι απλώς μια κακή συνήθεια, αλλά μια εξάρτηση που απειλεί τον καπνίζοντα και όλους όσοι βρίσκονται γύρω του μέσω του παθητικού καπνίσματος.
Η κριτική επιτροπή ευχαρίστησε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με αναμνηστικά διπλώματα για τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους.

Η πρόληψη του καπνίσματος στον μαθητικό πληθυσμό μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συνέβαλαν στην ενεργοποίηση των μαθητών να συμμετάσχουν στην προσπάθεια πρόληψης του καπνίσματος και στην ανάδειξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, η οποία θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος.

Η βράβευση προστίθεται και αυτή σε μια σειρά διακρίσεων που έχουν λάβει τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε διάστημα δύο εβδομάδων και ειδικότερα το 1ο βραβείο της Unicef για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους» για την περσινή Δ’1 τάξη.

Επίσης, το 2ο και 3ο βραβείο παραγωγής γραπτού λόγου του Ιδρύματος Σταματίου που απονεμήθηκαν στην Ελένη Άντερσεν και τον Στέφανο Πουλάκη- Στεφανίδη, μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και βραβείο για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που απονεμήθηκαν στην Αγγελική- Χατζίνα Καμπουράκη, στη Σοφία- Μαρία Κασάπη και στη Χριστιάννα Πάτση, μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού.

Διαβάστε ακόμη

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Επιτυχής συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. στην Οικονομική Ολυμπιάδα