Καλύμνιοι ναύτες περισυνέλεξαν το πλήρωμα ανεμότρατας που βυθίστηκε όταν προσέκρουσε σε βράχια

Καλύμνιοι ναύτες περισυνέλεξαν το πλήρωμα ανεμότρατας που βυθίστηκε όταν προσέκρουσε σε βράχια

Καλύμνιοι ναύτες περισυνέλεξαν το πλήρωμα ανεμότρατας που βυθίστηκε όταν προσέκρουσε σε βράχια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1697

ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΝΑΥΤΑΙ ΤΟΥ “ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ” ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΝΕΜΟΤΡΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΒΥΘΙΣΘΗ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΑΣΑ ΕΠΙ ΒΡΑΧΩΝ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΙΣΤΑΝΤΟ ΕΠΙ ΒΡΑΧΩΝ
ΚΩΣ, (του ανταποκριτού μας) - Ο πλοίαρχος και το πλήρωμα της ανεμότρατας “Πανορμίτης” Ρόδου 74, προέβησαν προ ημερών εις μίαν εξαίρετον και αξιέπαινον ενέργειαν.

Συγκεκριμένως ενώ το ανωτέρω σκάφος έπλεε την πρωίαν προς την Κάλυμνον ειδοποιήθη παρ’ αλιευτικής λέμβου ότι η ανεμότατρα “Μαρίτσα” του κ. Στ. Λόλια προσέκρουσεν εις βράχια και εβυθίσθη εις βάθος 8 περίπου οργιών πλησίον της ακτής “Χαλή” της Καλύμνου. Αμέσως ο Πανορμίτης έπλευσε προς το ναυάγιον και περισυνέλλεξε το πλήρωμα, το οποίον είχε διασωθή επί των βράχων. Μετά ταύτα ο πλοίαρχος του Πανορμίτου κ.Μικές Σδρέγας μετέβη εις Κάλυμνον και μετέφερε σύνεργα διά να ανελκύση το βυθισθέν πλοίον, πράγμα το οποίον και επέτυχε.

Μάλιστα ο ίδιος κατήλθεν εις τον βυθόν με σκάφανδρον επί οκτάωρον διά τον σκοπόν αυτόν. Ακολούθως η ανεμότρατα του κ. Σδρέγα ρυμούλκυσε το Μαρίτσα εις το καρνάγιο της Καλύμνου.
Αξιοσημείωτον και άξιον εξάρσεως είναι ότι ο κ. Σδρέγας δεν εδέχθη ουδεμίαν αμοιβήν. Ως γνωστόν, συμφώνως τω νόμω, ηδύνατο να αποκτήση το ήμισυ του σκάφους, που ανέλκυσε.

ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
Η ασφάλισις υπό του ΙΚΑ περιοχών Ρόδου
Εις το φύλλον υμών της 17.11.56 ανεφέρετε ότι, ως ανεκοινώθη η ασφάλισις υπό του ΙΚΑ των εργαζομένων εις τον σταθμόν Καλαμώνος, εις Κολύμπια ως και του προσωπικού του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρόδου αρχίζει από 1.1.1957, και ερωτάτε, τι θα γίνη δι’ όλους εκείνους, οι οποίοι προ καιρού έχουν ασφαλισθή και κατέβαλλον κανονικώς εισφοράς;

Σας πληροφορώ ότι η ημερομηνία αφορά όλους εκείνους οι οποίοι το πρώτον ασφαλίζονταν εις τας εν λόγω περιοχάς ως και τους πρώτον ασφαλιζομένους υπαλλήλους της Ραδιοφωνίας.
Οσοι άλλοι είναι ήδη ησφαλισμένοι και έχουν καταβάλει εισφοράς, δικαιούνται παροχών συμφώνως προς τας ισχυούσας διατάξεις.

Ο Υπουργός
Κ. ΤΣΑΤΣΟΣ

ΕΝΩ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΙΔΡΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ ΘΑ ΙΔΡΥΘΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ;

Ως πληροφορούμεθα, υπό εργατικών παραγόντων ήρχισαν τελευταίως κινήσεις δια την ίδρυσιν Εργατικού Κέντρου και εις την Κάρπαθον, κατόπιν της ιδρύσεως τοιούτου του Βορείου Δωδεκανησιακού συγκροτήματος, με έδραν την Κω.
Κατά τας αυτάς πληροφορίας, εν συνεχεία θα καταβληθή προσπάθεια δια την ίδρυσιν Ομοσπονδίας Εργατών Δωδεκανήσου, δια τον συντονισμόν ενεργειών των 3 Εργατικών Κέντρων.

ΑΝΑΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
Βάσει νέου διατάγματος, δι’ αποφάσεως της Νομαρχίας, ανασυνεκροτήθη το Συμβούλιον Αυτοκινήτων του Νομού. Πρόεδρος αυτού ωρίσθη ο Διευθυντής Νομαρχίας κ. Βόνδας, μέλη δε ο Νομομηχανικός κ. Γλύκας, ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Βενιζέλος, ο Τμηματάρχης κ. Ν. Ξανθούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κ. Γ. Κωστάκης εκ μέρους του ΚΤΕΛ, ο κ. Α. Καραγιάννης των φορτηγών αυτοκινήτων, ο κ. Γ. Λαμπριανός του ΕΚΡ, ο κ. Δ. Κώττης του ΡΟΔΑ και ο κ. Ι. Φλάγκος των οδηγών ταξί. Γραμματεύς ωρίσθη ο κ. Ι. Αγαπητίδης.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- Υπό του Α’ Αστυνομικού Τμήματος υπεβλήθη μήνυσις κατά του Ταμπουρά Γεωργίου του Νικολάου ετών 18 διότι κατελήφθη οδηγών μοτοσακό έχων επιτρέψει την επιβίβασιν επ’ αυτού και ετέρου ατόμου.
- Επίσης υπεβλήθη μήνυσις κατά του Κατίνα Γεωργίου του Ηλία, ετών 53 διότι είχε τοποθετήσει έξωθι του εστιατορίου του, κειμένου επί της οδού Κωστή Παλαμά, το δοχείον απορριμμάτων πλήρες σκουπιδίων και υπολλειμμάτων φαγητών.
- Υπό του Σταθμού Χωροφυλακής Τριάντα υπεβλήθη μήνυσις κατά του Χατζηαλέκου Γεωργίου του Ιωάννου ετών 49 κρεοπώλου διότι κατελήφθη πωλών κρέας χοίρου άνω των 20 χιλιογράμμων εις ανωτέραν τιμήν της κεκανονισμένης.


Η ΣΑΝΑΤΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΙΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΗΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟ Ι.Κ.Α.
Η Διοίκησις του ΙΚΑ δι’ εγκυκλίου της προς τα υποκαταστήματα γνωστοποιεί ότι δι’ αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη οικογενείας εις τα οποία επεξετάθη η σανατοριακή περίθαλψις, δεν θα υποβάλωνται εις έρευναν δια την φυματίωσιν. Ως εκ τούτου, τα μέλη οικογενείας των ησφαλισμένων και των συνταξιούχων συνεπεία γήρατος, αναπηρίας και θανάτου δικαιούνται σανατοριακής περιθάλψεως εις περίπτωσιν διαπιστώσεως τοιαύτης ανάγκης, χωρίς να ερευνάται εάν ούτοι έπασχον εκ φυματιώσεως κατά την πρώτην εγγραφήν των εις το οικογενειακόν βιβλιάριον ασθενείας.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"