Οι θέσεις της Πανεπιστημονικής κίνησης Οικονομολόγων

Οι θέσεις της Πανεπιστημονικής  κίνησης Οικονομολόγων

Οι θέσεις της Πανεπιστημονικής κίνησης Οικονομολόγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Οι υποψήφιοί τους για την ερχόμενη Κυριακή

Το ΟΕΕ (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος) συνέβαλε στην επεξεργασία και την στήριξη των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από την σκοπιά του κεφαλαίου και των αναγκών των μονοπωλίων. Πρόβαλε θέσεις διαχείρισης στα πλαίσια του συστήματος προκειμένου να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Στήριξε αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν και επιδρούν άμεσα στη ζωή μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα,
Οι αλλεπάλληλες αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Συνέβαλαν να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.
-Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων στο Ο.Ε.Ε. με τη στάση τους υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών.

Αποδέχτηκαν τους ν.2515/97, ν.3842/2010, και ν.4152/2013, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος, στη μετακύλιση των ευθυνών εργοδοσίας και κράτους στον εργαζόμενο επαγγελματία. Σήμερα τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και η «δια βίου μάθηση», αύριο η «πιστοποίηση». Με αυτές τις διαδικασίες διευκολύνεται η συγκέντρωση των φοροτεχνικών, λογιστικών και ελεγκτικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές, συμβουλευτικές, ελεγκτικές επιχειρήσεις, θυγατρικές τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών.

Εφαρμόζουν την απαράδεκτη διαδικασία εξετάσεων για την αναβάθμιση στην Ά Τάξη, φορτώνοντας σε χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιπλέον εμπόδια στην επαγγελματική τους εξέλιξη και οικονομικά βάρη. Ψήφισαν και εφαρμόζουν την ετήσια υποχρεωτική επιμόρφωση για τους λογιστές-φοροτέχνες προσθέτοντας ένα ακόμα «χαράτσωμα».

Ενέκριναν και εφαρμόζουν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες. Ο Κώδικας δεοντολογίας πρέπει να καταργηθεί! Αρκεί η υπάρχουσα νομοθεσία για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα
Η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο σχέδιο για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αρνήθηκε να συγκαλέσει τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων για το θέμα, ενώ παζάρευε τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που προσπάθησε να μπει «καπέλο» στις αγωνιστικές διαθέσεις. Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό, είναι στην ουσία παραλλαγή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε τους αντιλαϊκούς-αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).
Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αυτά τα νομοθετήματα! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά σε αυτά τα μέτρα!

Η παρέμβαση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο):
* Αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική και προειδοποίησε για τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
* Στήριξε τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα σωματεία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών. Απαίτησε κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων. Πρόβαλε το αίτημα να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.
* Αποκάλυψε τα αίτια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε μορφής αστικής διαχείρισης
Στις 11 Δεκεμβρίου είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/ΔΠΚ-Ο).

Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους οικονομολόγους, μισθωτούς, μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:
Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποτρέψουν την υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονίων. Να εμποδίσουν την εφαρμογή όλων των μέτρων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων διαλύοντας τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.

Οι υποψήφιοι της ΔΠΚ-Ο στο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου είναι:
1.ΒΕΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
2.ΓΡΥΜΠΙΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
3.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΦΟΙΒΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
5.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Οι ίδιοι συμμετέχουν και στο πανελλαδικό ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ-Ο για την ανάδειξη των μελών της Σ.Τ.Α.(Συνέλευση Των Αντιπροσώπων)

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη