Συγκρότηση κυβέρνησης ικανών και έμπειρων ζήτησε ο Δ. Κρεμαστινός

Συγκρότηση κυβέρνησης ικανών και έμπειρων ζήτησε ο Δ. Κρεμαστινός

Συγκρότηση κυβέρνησης ικανών και έμπειρων ζήτησε ο Δ. Κρεμαστινός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2017.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε μια «κυβέρνηση εμπείρων και ικανών» με κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, η οποία να επαναδιαπραγματευτεί ουσιαστικά την παραχώρηση τη Χώρας στους δανειστές και να την προασπίσει από τους εξωτερικούς κινδύνους. Τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η Ανάπτυξη και όχι το χρέος. Γιατί η ανάπτυξη θα αποσβέσει το χρέος. Και η Ανάπτυξη πρέπει να στοχεύσει όχι μόνο στην αριθμητική αλλά και στην ποιοτική βελτίωση του Τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής της.

Πρέπει να καταστεί η χώρα πρώτη τουριστική δύναμη στη Μεσόγειο. Έχει τις καλύτερες θάλασσες και το καλύτερο κλίμα, της λείπει όμως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των υποδομών. Μέτρα όπως η εγκατάσταση των hotspots σε μεγάλα τουριστικά νησιά, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και παντού αποτελούν στρατηγικά λάθη της Κυβέρνησης που αντί να διαφημίζουν δυσφημίζουν τον Τουρισμό και τη χώρα.

Στην ομιλία του τόνισε:
“Ο Προϋπολογισμός που αυτές τις ημέρες συζητείται έχει χαρακτηριστεί από το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ως υφεσιακός. Δηλαδή, ένας προϋπολογισμός που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη μόνη κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινείται μια χώρα. Δηλαδή, την Ανάπτυξη. Είναι ένας προϋπολογισμός με 2,5 δις φόρους που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες. Με 1,5 δις επιπλέον περικοπές από τις συντάξεις και γενικότερα τις κοινωνικές παροχές, συμπεριλαμβανομένης και της Υγείας.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ότι ο δρόμος προς την Ανάπτυξη δεν έχει ως πρώτο παράγοντα το μηδενισμό ή την αφομοίωση του χρέους. Το χρέος της Ελλάδας σήμερα φτάνει στο 175% του ΑΕΠ δηλαδή περίπου 330 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και όλα αυτά, όταν το χρέος της Αμερικής πριν 2 χρόνια ήταν 17,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σήμερα χρωστούν 20 τρισεκατομμύρια και ο νέος Πρόεδρος υπολογίζει ότι στο τέλος της θητείας του το χρέος θα πλησιάσει τα 23 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η θεραπεία του χρέους για την Αμερική δεν είναι η απόσβεση του χρέους της. Δεν ζητάει η Αμερική σβήσιμο του χρέους της. Αλλά στοχεύει στην αύξηση των επενδύσεών της. Δηλαδή στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών της. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινηθούν οι κυβερνήσεις μας από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια. Αντ’ αυτού, ακολουθούμε δυστυχώς λάθος δρόμο. Λάθος δρόμο που με τη σημερινή Κυβέρνηση έχει γίνει έχει καταστεί πια επικίνδυνος.
Π.χ. πώς είναι δυνατόν να αυξηθούν τα έσοδα του Τουρισμού όταν υπάρχουν τα capital controls, όταν η Κυβέρνηση ζητά 24% ΦΠΑ;

Όταν αυξάνει τον ΦΠΑ παντού και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία; Μαζί με την πιο σκληρή φορολογική κλίμακα.
Γνωρίζετε ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι χτίζουν τώρα ξενοδοχεία στο Μποντρούμ της Τουρκίας και σε άλλες τουρκικές πόλεις απέναντι από τα ελληνικά νησιά; Αντί να τα κτίζουν στην Ελλάδα!
Γνωρίζετε ότι, από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, φέτος είχαμε τον υψηλότερο αριθμό τουριστών με έσοδα όμως λιγότερα από όσα είχαμε πέρσι;

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί προφανώς δεν έχουμε υποδομές ποιοτικού τουρισμού. Η Ισπανία φέτος ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια τουρίστες με ιστορικό ρεκόρ εσόδων για τη χώρα. Γιατί απλούστατα οι οικονομικά ισχυροί τουρίστες κατευθύνθηκαν προς τη δυτική Μεσόγειο.

Εμείς θα πρέπει να στοχεύσουμε στον ποιοτικό τουρισμό. Μπορεί η Ελλάδα να αναπτύξει βιομηχανία και να ανταγωνιστεί την Γερμανία και τις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης; Είναι πρακτικά αδύνατον. Μπορεί, όμως, να καταστεί πρώτη στον τουρισμό γιατί έχει τις καλύτερες θάλασσες και το καλύτερο κλίμα. Της λείπουν όμως οι υποδομές. Αντί να δημιουργεί υποδομές τύπου Σαντορίνης, τύπου Μυκόνου για όλα τα νησιά, ο Τουρισμός μας δυσφημίζεται με τα hotspots.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν διεθνώς σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου με ό,τι συμβαίνει στα νησιά μας που εγκαταστάθηκαν τα hotspots στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω δυσφημίζουν τον Τουρισμό μας αντί να τον διαφημίζουν. Αυτοκαταστρέφουμε τον Τουρισμό μας.

Η Κυβέρνηση επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να εκπονήσει και να εφαρμόσει συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο πρώτα στον Τουρισμό και δεύτερον στην Πρωτογενή παραγωγή. Στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Πρέπει η χώρα να καταστεί αυτάρκης τουλάχιστον σε αυτούς τους τομείς. Χρειάζεται επιστημονικός σχεδιασμός.

Τέλος, η Κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, έστω και με τη βοήθεια ενός μικρού κόμματος, δεν μπορούν να διαπραγματευτούν σκληρά με τους δανειστές. Αυτό το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, από το 2010.

Οι δανειστές έχουν επιτύχει με το τρίτο μνημόνιο να πάρουν αυτά που ζητούσαν από το πρώτο.
Ζητούσαν εκμετάλλευση όλης της δημόσιας περιουσίας τουλάχιστον για έναν αιώνα. Δεν τα κατάφεραν με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και τα κατάφεραν τώρα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Δεν κατάφεραν να επιτύχουν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και σε όλη τη χώρα και τώρα πέτυχαν ρεκόρ αυξήσεως 24% παντού!

Πίεζαν τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας να πάρουν τα αεροδρόμια αλλά ο νόμος δεν μπορούσε να έρθει στη Βουλή, με την άρνηση, κυρίως, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Με τη σημερινή Κυβέρνηση, δυστυχώς τα πήραν όλα. Η χώρα έχει δυστυχώς παραχωρηθεί.

Χρειάζεται μια κυβέρνηση ενότητας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών, που να διαπραγματευτεί ουσιαστικά την ανατροπή της συμφωνίας της παραχώρησης της χώρας και παράλληλα να υπερασπίσει στιβαρά τη χώρα ενάντια στην οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.
Με απλά λόγια, χρειάζεται μια κυβέρνηση έμπειρων και ικανών”.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»