Διασφάλιση των συγκοινωνιών ζητά το ΕΒΕΔ

Διασφάλιση των  συγκοινωνιών ζητά το ΕΒΕΔ

Διασφάλιση των συγκοινωνιών ζητά το ΕΒΕΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 193 ΦΟΡΕΣ

Με την ενεργοποίηση άρθρων του Συντάγματος

Να ενεργοποιηθεί άμεσα άρθρο του συντάγματος που προβλέπει τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με την πραγματοποίηση έκτακτων δρομολογίων πλοίων, ζητούν από τον υπουργό εμπορικής ναυτιλίας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων Δωδεκανήσου Νίκος Τσούλλος και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης.

Σημειώνεται ότι έχουν παρατηρηθεί πλέον μεγάλες ελλείψεις σε αρκετά καταστήματα της Ρόδου, και ειδικότερα ελλείψεις σε φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά, νωπά κρέατα, ζάχαρη και αλεύρι αλλά και είδη που καταναλώνονται τα Χριστούγεννα.

Ειδικά για τα τελευταία σημειώνεται ότι χρειάζεται διάστημα 5 ημερών για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση όταν λήξει η απεργία, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει άμεσος εφοδιασμός της αγοράς καθώς η χωρητικότητα σκαφών και φορτηγών είναι συγκεκριμένη.

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα στα νησιά καθώς οι νησιώτες πέρα από τις προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα δεν μπορούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς για τις υποθέσεις τους αλλά και για να επισκεφτούν γιατρούς και νοσοκομεία.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στο επιμελητήριο όπου επισημάνθηκαν τα προβλήματα και αποφασίστηκε να ζητηθεί η παρέμβαση του υπουργού. Μάλιστα στον κ. Κουρουμπλή στάλθηκε η παρακάτω επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες, την αγανάκτηση και την αγωνία των επιχειρηματιών και κατοίκων της Δωδεκανήσου για την νέα 48ωρη παράταση της απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, κος Νίκος Τσούλλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κος Νίκος Μπόνης, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας και κάλυψης καθημερινών αναγκών που αντιμετωπίζει η νησιωτική μας περιοχή.

Οι κινητοποιήσεις των ναυτικών που διαμαρτύρονται κυρίως για φορολογικά ζητήματα, ξεκίνησαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και έκτοτε τα νησιά μας παραμένουν αποκλεισμένα για 7η συνεχή ημέρα.

Τα προβλήματα που κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουμε να αντιμετωπίσουμε αφορούν θέματα τροφοδοσίας σε βασικά αγαθά και προϊόντα, οι ποσότητες των οποίων έχουν εξαντληθεί ή είναι σε οριακό επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και αγαθά όπως φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα κάτοικοι που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επίσκεψης σε μεγάλα νοσοκομειακά κέντρα (είτε της Ρόδου είτε των Αθηνών) αναγκάζονται να μεταβούν αεροπορικώς με το οικονομικό κόστος για αυτούς να ξεπερνά τα 400 ευρώ (λόγω κράτησης τελευταίας στιγμής).
Κύριοι Υπουργοί,

Ζητούμε να τηρηθεί η νομιμότητα και να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 25 του νόμου 4256/2014 ώστε να εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Το πρόγραμμα των δρομολογίων, η συχνότητα αυτών και ο αριθμός τους γίνεται με δική σας και μόνο απόφαση.
Παρακαλούμε θερμά έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθείτε την καθοριστικής σημασίας και ανάγκης εφαρμογή του συγκεκριμένου Άρθρου, για την επιβίωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων των νησιών μας.

Οι Συνυπογράφοντες:
Γιάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Νίκος Τσούλλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου
Νίκος Μπόνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου”.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου