Οι παροικιακοί σύλλογοι δίπλα στους αδύναμους πολίτες της Ρόδου

Οι παροικιακοί σύλλογοι δίπλα στους αδύναμους πολίτες της Ρόδου

Οι παροικιακοί σύλλογοι δίπλα στους αδύναμους πολίτες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη εκδήλωση αύριο στη Ρόδο

Την Κυριακή 11 του μήνα και ώρα 11 το πρωί στο Μετροπόλ οι παροικιακοί σύλλογοι της Ρόδου διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου να στηρίξει αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Ειδικότερα οι σύλλογοι Πελοποννησίων, Ποντίων Θρακομακεδώνων, Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Ρουμελιωτών, Κρητών και ο νεοσύστατος σύλλογος Μικρασιατών Ρόδου ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν, Ρόδιους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα καθώς και διάφορα δρώμενα πλαισιωμένα από τη φιλαρμονική του δήμου Ρόδου.

Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας συσκευασμένα, όπως ρύζι και ζυμαρικά καθώς και γάλα, ώστε να διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας και να διανεμηθούν τις γιορτές σε όσους έχουν ανάγκη.

Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης μίλησαν χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην περιφέρεια εκπρόσωποι των περισσότερων συλλόγων καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής Ηλίας Ζωγραφίδης, καλώντας το κοινό να δώσει το παρών και να στηρίξει την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη η ιδέα του συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου σε κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούσε αντί εισιτηρίου οι προσερχόμενοι να έφερναν τρόφιμα ήταν κάτι που τελικά ενστερνίστηκαν και οι υπόλοιποι με σκοπό η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου να τα διαθέσει σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας κατά την εορταστική περίοδο.

«Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι οξυγόνο για την κοινωνία μας, και ελπίζω να βρουν άξιους συμπαραστάτες» δήλωσε ο κ. Ζωγραφίδης και ευχαρίστησε δημόσια τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Κωνσταντινίδη αλλά και τον κ. Φωτούδη που στέκονται δίπλα στην περιφέρεια και αφιλοκερδώς θα συμβάλουν στο να γίνει η εκδήλωση, κάνοντας το ίδιο και άλλες φορές αθόρυβα και ανιδιοτελώς.

Σημειώνεται ότι η Ισραηλίτικη κοινότητα Ρόδου θα διαθέσει ποσό 300 ευρώ για να αγοράσει τρόφιμα με τα οποία θα εφοδιαστεί το κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας.
Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι: Χάρης Παπαγεωργίου από το σύλλογο Ηπειρωτών, Νίκος Χατζηπέτρου από το σύλλογο Μικρασιατών, Μαρία Παπαδοπούλου από το σύλλογο Πελοποννησίων, Γιάννης Νιωτάκης από την αδελφότητα Κρητών και Φωτεινή Ελευθεριάδου από το σύλλογο Ποντίων.

Μιλώντας για την εκδήλωση μεταξύ άλλων η κα Παπαδοπούλου τόνισε ότι συμπίπτει με τη γιορτή του παιδιού, και τη χαρακτήρισε μία συμμαχία αλληλεγγύης από τους συλλόγους για να βοηθήσουν όσους λόγω της κρίσης έχουν ανάγκη.

Έκανε λόγο για πράξη ευθύνης προς τους συνανθρώπους μας τονίζοντας πως κάθε προσφορά είναι δεκτή.

Από την πλευρά του ο κ. Νιωτάκης στάθηκε στην στήριξη που παρέχουν στην κοινωνία τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και την αγάπη που αυτές δίνουν σε όσα μέλη της κοινωνίας έχουν πρόβλημα, ενώ η κα Ελευθερίου, δήλωσε ότι ο σύλλογος των Ποντίων χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο λαός του Πόντου πέρασε πολλά και για το λόγο αυτό θέλει πάντα να βοηθά για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου είπε μεταξύ άλλων ότι το διακύβευμα είναι καθαρά ανθρωπιστικό και ο στόχος είναι να ευεργετούμε τον κόσμο ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όσους παραβρεθούν.

Από τη χθεσινή συνέντευξηΑπό τη χθεσινή συνέντευξη

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων