Πέντε εστιατόρια της Ρόδου διεκδικούν τον «Χρυσό Σκούφο»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5116 ΦΟΡΕΣ
Τα καλυτέρα εστιατόρια στην Ελλάδα είναι προτεινόμενα να διεκδικήσουν για το έτος 2017 τον «Χρυσό Σκούφο» και το Βραβείο ελληνικής κουζίνας.
Συγκεκριμένα , τα υποψήφια εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα είναι 127, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και 7 εστιατόρια της Δωδεκανήσου, όπου στοχεύουν στην διεκδίκηση του Χρυσού Σκούφου και του Βραβείου ελληνικής κουζίνας 2017.
Τα πέντε από αυτά βρίσκονται στην Ρόδο, ενώ το ένα είναι στην Πάτμο και το άλλο στην Κω.
Ειδικότερα στην Ρόδο είναι τα:
1. Εστιατόριο Hellas με τοπική ελληνική κουζίνα στους Πεύκους
2. Εστιατόριο Five Senses (στο ξενοδοχείο Lindos Blue) με σύγχρονη ελληνική κουζίνα στην Λίνδο
3. Εστιατόριο Μαυρίκος με σύγχρονη ελληνική κουζίνα στην Λίνδο
4. Εστιατόριο Noble με δημιουργική ροδίτικη κουζίνα στην Καλλιθέα
5. Εστιατόριο Pelagos με σύγχρονη ελληνική κουζίνα στην Λίνδο
Ακόμη, στην Πάτμο είναι το εστιατόριο Apocalypsis (στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites& Spa) με δημιουργική κουζίνα και στην Κω το εστιατόριο Cuvée με σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Πρόκειται για τα καλύτερα ελληνικά βραβεία γαστρονομίας, όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια ολόκληρης της Ελλάδας , ενώ πολλές είναι οι πόλεις και τα εστιατόρια που παίρνουν μέρος για την διεκδίκηση του «Χρυσού Σκούφου».
Τα μέλη της κριτικής γευσιγνωστικής επιτροπής δοκιμάζουν εκατοντάδες πιάτα και σχηματίζουν μία εικόνα για τους χώρους που επισκέπτονται.
Αυτό σημαίνει ότι καταγράφουν τα υποψήφια εστιατόρια για Χρυσό Σκούφο 2017 και αργότερα δημοσιεύουν στην βασική λίστα τα προτεινόμενα εστιατόρια, η οποία συμπληρώνεται συστηματικά με καινούργια που η κριτική επιτροπή του Αθηνοράματος θα αξιολογήσει στην διάρκεια της χρονιάς.
Σημειώνεται ότι ο Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω.