Μέχρι τη Βαρσοβία «μύρισαν» οι γεύσεις των νησιών μας

Μέχρι τη Βαρσοβία «μύρισαν» οι γεύσεις των νησιών μας

Μέχρι τη Βαρσοβία «μύρισαν» οι γεύσεις των νησιών μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Εντυπωσιακή έκθεση για το γαστρονομικό μας πλούτο

Ο γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναδείχθηκε μέσα απο την έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία στις 3 και 4 Δεκεμβρίου προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσα απο το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μετέφερε στους επισκέπτες του λίγη απο τη... γεύση και τη μυρωδιά των νησιών μας προσφέροντας δεκάδες τοπικά εδέσματα σε μια προσπάθεια ανάδειξης της Περιφέρειας μας ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού.

Στο κατά γενική ομολογία πολύ ξεχωριστό περίπτερο της έκθεσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, προώθησε με τον πιο "ζωντανό" τρόπο, τη γαστρονομική κληρονομιά των νησιών μας.

Κρασί, λάδι, μαρμελάδες, λικέρ, μελεκούνια, ούζο, κάπαρη, άγρια βότανα και αρωματικά προσφέρθηκαν από το νησί της Ρόδου, γλυκό ντοματάκι από την Κω, χονδρό θαλασσινό αλάτι από τη Σύμη, σουμάδες και κανελάδες από τη Νίσυρο, παξιμάδι από την Αστυπάλαια, μέλι από την Κάλυμνο και αμυγδαλωτά από τη Λέρο απόλαυσαν χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Σε μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη αγορά με σχεδόν 40 εκατομμύρια πληθυσμό, και με μια ανοδική τάση εισερχόμενου τουρισμού (απο 3% το 2013, στο 6% το 2016), η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ανέδειξε τη δυναμική της οικονομίας του τόπου μας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Παπασταματίου, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιχειρήσεις-μέλη του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, αλλά και στο μεγάλο βαθμό εξωστρέφειας που διαθέτουν, παροτρύνοντας τους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών.

Στη διάρκεια των επαφών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με τους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης αλλά και των αξιωματούχων της Πολωνικής κυβέρνησης που έδωσαν "το παρών" στην έκθεση, έγινε ειδική μνεία στην επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου