Πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα "Γιώργος Σεφέρης και Μικρασία"

Πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα "Γιώργος Σεφέρης και Μικρασία"

Πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα "Γιώργος Σεφέρης και Μικρασία"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Το περασμένο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο ομιλία-παρουσίαση με θέμα: «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑ: ΜΙΑ ΒΙΩΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ με την υποστήριξη του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα τριών χρόνων από την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στον κορυφαίο Έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη (10 Δεκεμβρίου 1963).

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. ΣΤΕΛΛΑ Π. ΒΟΥΤΣΑ, καθηγήτρια φιλόλογος του Λυκείου Αφάντου Ρόδου και Διδάκτωρ Λογοτεχνίας.

Η κ. Βουτσά έκανε μια περιδιάβαση στη ζωή και στο έργο του ποιητή, αποδεικνύοντας πώς επηρέασε καθοριστικά τόσο τη σκέψη όσο και την ποίησή του η μικρασιατική καταγωγή του (Σμύρνη, Βουρλά).

Στη λογοτεχνική βραδιά συμμετείχε και η Θεατρική Ομάδα ΠΡΑΞΙΣ, με τους ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΕΡΝΑΡΗ και ΒΑΛΕΡΙΟ ΛΙΝΑΡΔΟ, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιωάννας Τσάτσου «Ο αδερφός μου Γιώργος Σεφέρης», από το βιβλίο του Ρόντρικ Μπήτον «Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον άγγελο. Μια βιογραφία», καθώς και από το προσωπικό ημερολόγιο και τα χειρόγραφα του ποιητή.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ρόδου, κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και υποσχέθηκε ότι η επόμενη δράση των Ροδίων Μικρασιατών θα έχει θέμα τη Φιλιώ Χαϊδεμένου, την αείμνηστη «γιαγιά-Φιλιώ» των Βουρλών και της Νέας Φιλαδέλφειας. Αναμένουμε, λοιπόν…

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων