Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στη Χάλκη από το ίδρυμα Φανουράκη

Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στη Χάλκη από το ίδρυμα Φανουράκη

Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στη Χάλκη από το ίδρυμα Φανουράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 648 ΦΟΡΕΣ

Τρία ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προσφέρθηκαν από το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη στο πλαίσιο του προγράμματος του για την περίθαλψη εκπληρώνοντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των εκάστοτε αγροτικών ιατρών του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προσέφερε έναν αναλυτή γλυκοζυλιωμένης, έναν μετρητή πηκτικότητας αίματος και έναν σύγχρονο απιδινωτή.

Στο παραπάνω εξοπλισμό, ο οποίος θα στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σωκράτης Φανουράκης» θα έχουν πάντα πρόσβαση οι γιατροί του νησιού. Tα μηχανήματα τέθηκαν αμέσως στη διάθεση του Ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Χάλκης κ. Γ. Καζουλάκη και της νοσηλεύτριας του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη κ. Μ. Αναστάση.

Έχοντας πλέον στην διάθεσή τους έναν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό ο γιατρός σε συνεργασία με την νοσηλεύτρια του Ιδρύματος θα μπορούν να παρακολουθούν ζωτικές ενδείξεις αίματος τόσο στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος όσο και στους μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και να αντιμετωπίζουν επεισόδια ανακοπής καρδιάς.

«Εκπληρώνεται με την προσφορά αυτή του Ιδρύματος, μια αναγκαιότητα για όλους εκείνους του καρδιοπαθείς της Χάλκης που χρήζουν παρακολούθησης και συχνά η απόσταση και οι αποκλεισμοί δεν τους επέτρεπαν την μετάβαση στη Ρόδο για αυτές τις εξετάσεις» ανέφερε ο γιατρός κ. Καζουλάκης, συμπληρώνοντας ότι « Καλύπτουμε αυτό το κενό, με τις εξετάσεις πηκτικότητας του αίματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, όπου μπορούν να γίνονται πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους περιθαλπόμενους αλλά και από όλους τους κατοίκους του νησιού που θα τις χρειαστούν.

Ο σύγχρονος απινιδωτής εξάλλου, θα εξυπηρετεί εκτός από τους περιθαλπόμενους, πολλούς τουρίστες στη διάρκεια του καλοκαιριού και πολλά γηριατρικά περιστατικά.»
Από την πλευρά τής η νοσηλεύτρια του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη κ. Αναστάση δήλωσε:

«Σε συνεργασία με τον γιατρό, θα παρακολουθούμε και στατιστικά πλέον τους περιθαλπόμενούς μας και θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών, τυχόν αποκλίσεων από τις μέσες φυσιολογικές τιμές αίματος, δυνατότητα συγκριτικών αξιολογήσεων, αλλά και δυνατότητα άμεσης επέμβασης όπως με τη χρήση του απινιδωτή. Με τον τρόπο αυτό τους καθιστούμε λιγότερο ανασφαλείς λόγω της απόστασής τους από το νοσοκομείο της Ρόδου.»

Το Ίδρυμα ως νόμιμος θεματοφύλακας της μνήμης του Ιδρυτή του, συνεχίζει να υλοποιεί, ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύει η πατρίδα μας, με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς το όραμα του Σωκράτη Φανουράκη.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες