Με πυροβόλο όπλο εκτελέστηκαν τα 20 ελαφάκια

Με πυροβόλο όπλο  εκτελέστηκαν τα 20 ελαφάκια

Με πυροβόλο όπλο εκτελέστηκαν τα 20 ελαφάκια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2710 ΦΟΡΕΣ

Επικήρυξαν τον δράστη με το ποσό των 5.000 ευρώ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του παρανοϊκού δράστη, ο οποίος κατάφερε να εκτελέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 20 ελαφάκια στην ευρύτερη περιοχή από τα Μαριτσά έως και τον Άνω Καλαμώνα!

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει σύντομα η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας και της σοβαρότητας που παρουσιάζει καθώς ο δράστης, φέρεται να έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο με το οποίο κινείται και εξολοθρεύει μεθοδικά, καθημερινά σχεδόν τα ελαφάκια αυτά.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, που προκαλεί ανατριχίλα αλλά και οργή, είναι ότι ο μανιακός αυτός δράστης, κατάφερε να εξοντώσει τα 20 αυτά ελαφάκια, πυροβολώντας τα όλα στην καρωτίδα!

Η διαπίστωση αυτή από τους θηροφύλακες την οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει και η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή, φανερώνει ότι η υπόθεση δεν είναι ούτε απλή, αλλά ούτε και τα περιστατικά τυχαία.
Τα στοιχεία φανερώνουν ότι πρόκειται περί ατόμου αποφασισμένου και αδίστακτου, ο οποίος κινείται με σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή, εξολοθρεύοντας αποκλειστικά και μόνο ελάφια!

Ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου
Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κου Νίκου Θεοδωρίδη, να ενημερωθεί αναλυτικά ο αρμόδιος εισαγγελέας και να ζητηθεί η άμεση συνδρομή των έμπειρων αστυνομικών που διαθέτει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, έτσι ώστε να ανοίξει μεγάλη έρευνα η οποία θα οδηγήσει στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Μέσα στις επόμενες ώρες, εκτιμάται ότι την υπόθεση θα αναλάβουν έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας της περιοχής μας, οι οποίοι θα ξεκινήσουν εξονυχιστική έρευνα που θα οδηγήσει πιθανότητα σε συλλήψεις.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού καθώς και η αξιοποίηση καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα δύο από τα ελαφάκια αυτά, βρέθηκαν σκοτωμένα χθες τα ξημερώματα (πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στην καρωτίδα) μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την κεντρική πύλη φυλακίου που βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Καλαμώνα και συγκεκριμένα στο Μπεβεράνιο.
Οι πρώτες καταθέσεις που ζητήθηκαν πάντως από τους σκοπούς, δεν έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία που να φωτίσουν την υπόθεση.

Τα αναπάντητα ερωτηματικά
Τα δεδομένα που έχουν στην διάθεσή τους μέχρι αυτή την ώρα τα στελέχη της Θηροφυλακής, δυστυχώς, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.
Προκύπτουν όμως μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά, πάνω στα οποία σχεδιάζεται ήδη η έρευνα που των αρμοδίων αρχών όπως για παράδειγμα:

Τι είδους όπλο χρησιμοποιήθηκε (πρόκειται πιθανότατα για 22αρι) πυροβόλο
Γιατί ο δράστης εκτέλεσε με πανομοιότυπο τρόπο και τα 20 ελαφάκια;
Πως είναι δυνατόν να έχουν βρεθεί σκοτωμένα με μία σφαίρα στην καρωτίδα (χθες τα ξημερώματα) σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από την πύλη φυλακίου του στρατού δύο ελάφια και να μην είδαν και να μην άκουσαν τίποτε από το στρατόπεδο;
Αν το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιεί ο δράστης είναι περίστροφο, (πιθανόν 22αρι) τότε είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείται και σιγαστήρας.

Η περίπτωση να χρησιμοποιήθηκε όπλο με σκόπευτρο με το οποίο ο δράστης να πυροβολεί από μακριά τα ελαφάκια φαίνεται να μην είναι μέσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αρμόδιοι καθώς οι περιοχές που βρέθηκαν χτυπημένα τα ελάφια καλύπτεται από πυκνό δάσος.

Η επικήρυξη του δράστη
Με το ποσό των 5.000 ευρώ επικηρύχθηκε ο αδίστακτος δράστης που στήνει καρτέρι κι εκτελεί ελαφάκια στην ευρύτερη περιοχή από τα Μαριτσά μέχρι τον Άνω Καλαμώνα.
Το ποσό αυτό όπως ανακοινώθηκε, θα καλύψει ο κυνηγετικός σύλλογος Ρόδου και θα το χορηγήσει σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στην θηροφυλακή, οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Το τηλέφωνο με το οποίο μπορεί να επικοινωνήσει όποιος γνωρίζει κάτι, είναι 6940267975.
Συνολικά, εντοπίστηκαν νεκρά το τελευταίο δεκαήμερο, από σφαίρες κυνηγετικού όπλου στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών 20 ελαφάκια! Παρά τις περιπολίες, τις ενέδρες και όλα τα στοιχεία που έχουν αξιοποιήσει οι αρμόδιες αρχές, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες.

Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων κατοίκων του νησιού μας, που ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να αξιοποιήσουν κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους και να εντοπίσουν έτσι και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον δράστη ή τους δράστες της αποτρόπαιης αυτής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία