Ο Μερκούρης δίπλα στους Star!

Ο Μερκούρης  δίπλα στους Star!

Ο Μερκούρης δίπλα στους Star!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4000 ΦΟΡΕΣ

O Μερκούρης Αρφαράς, ο πρώτος άνθρωπος που συναντούν οι καλλιτέχνες που έρχονται στη Ρόδο

Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, είναι κοσμικός, είναι εκκεντρικός θα έλεγαν κάποιοι, αλλά ο Μερκούρης Αρφαράς, είναι ένα πρόσωπο στη Ρόδο που γνωρίζουν οι πάντες!

Βρίσκεται στο επίκεντρο στα μαγαζιά, στην πόλη, στις εκδηλώσεις, στα μικρά και μεγάλα γεγονότα όπως τη διοργάνωση του Santa Run, που παρουσίασε προχθές στην πλατεία Κύπρου μαζί με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το Βαλάντη.

Και είναι αυτός που γνωρίζει όλους τους καλλιτέχνες οι οποίοι έρχονται για εμφανίσεις στη Ρόδο, και με κάποιους απ΄ αυτούς διατηρεί στενές επαφές.

Μέρα γιορτής σήμερα και τι καλύτερο από το να τον ρωτήσω για τους επώνυμους φίλους του!

Πώς βρέθηκες να γνωρίζεις τόσους πολλούς καλλιτέχνες και να διατηρείς και τις επαφές μαζί τους παρότι ζεις στη Ρόδο;

Σε κάποια μαγαζιά που ήμουν υπεύθυνος είχα οριστεί, ήταν μέρος της δουλειάς μου, να τους παραλάβω από το αεροδρόμιο, να τους τακτοποιήσω στο ξενοδοχείο, να τους πάω για πρόβα εκεί που θα εμφανίζονταν… Μετά, αυτούς τους ανθρώπους αν τους δείξεις ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν, κι ότι μπορούν να μιλήσουν μπροστά σου ελεύθερα, η καλή σχέση είναι δεδομένη. Απόκτησα πολύ καλές γνωριμίες και διατήρησα στη συνέχεια τις επαφές μου.

Και μετά το αεροδρόμιο τι κάνουν αυτοί, ξεκουράζονται, κάνουν βόλτες, τρώνε; Πάντα είχα την απορία αυτή με το φαγητό!

Τρώνε πάντα μετά την εμφάνισή τους στο μαγαζί ή τη συναυλία. Τρώνε κάτι ελαφρύ για μεσημέρι και πάντα ζητούν για το καμαρίνι τους φρούτα και νερό. Κι η Βίσση, κι ο Χατζηγιάννης και όλοι τους. Για μετά υπάρχει κανονισμένο δείπνο.

Με την Άννα Βίσση τι έγινε μια φορά που δεν ήρθαν οι βαλίτσες τους;

Τότε που δεν ήρθε η γκαρνταρόμπα της; Ήταν καμιά δεκαριά χρόνια πριν. Είχε έρθει για να δώσει συναυλία στο στάδιο του Διαγόρα και πήγα εγώ με την αδελφή της να παραλάβουμε τη γκαρνταρόμπα της από το αεροδρόμιο. Κι η γκαρνταρόμπα δεν ήρθε. Είχε πάει σε άλλο αεροδρόμιο, είχε πάει στο αεροδρόμιο της Ρώμης! Έτσι κατέβηκε εκτάκτως ο αμπιγέρ της στη Ρόδο με νέα γκαρνταρόμπα. Αγχώθηκα πολύ μ΄ εκείνο το απρόοπτο ενώ η Βίσση ήταν πολύ ψύχραιμη βέβαια. Έχω πολύ άγχος και είμαι πολύ επαγγελματίας στα θέματα της δουλειάς μου.

Με ποιους καλλιτέχνες έχεις τη στενότερη σχέση;

Με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Λευτέρης Πανταζής, η Άντζελα Δημητρίου, με την αγαπημένη μου φίλη τη Βίκυ Γεροθόδωρου τη στιχουργό, τον Βαλάντη, τον Τριαντάφυλλο, το Γιώργο Γιαννιά, τον Τάκη Ζαχαράτο, τη Μαίρη Μηλιαρέση, την Τζοβάννα Φραγκούλη, την Ελένη Φιλίνη, το Νίνο, το Δάντη, την Καίτη Γαρμπή, τον Τζιλιχρήστο από τους καλύτερους Dj στον κόσμο, την Έλενα Γκρέκου, τη Νάνσυ Αλεξιάδη, με το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο…, η μάνατζέρ του είναι πολύ καλή μου φίλη… Τον Κώστα Μακεδόνα που είναι πολύ καλός μου φίλος… Τον Αλέξη Κωστάλα που έρχεται πολλές φορές στη Ρόδο, την αγαπάει… Τη Ρόδο την αγαπούν, τη θεωρούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της Ελλάδας και χαίρονται όταν τους βγάζει ο δρόμος προς τα δω. Και θεωρούν ότι το κοινό της Ρόδου είναι πολύ θερμό κοινό.

Κι έχεις κάνει και κουμπαριές!

Είμαστε κουμπάροι με το Βαλάντη, του βάπτισα το τρίτο του παιδί.

Και για πολλούς γάμους καλλιτεχνών ξέρω ότι οι δημοσιογράφοι των Αθηνών σ΄ εσένα απευθύνονται για υλικό…

Για τον Γιώργο Γιαννιά, που παντρεύτηκε στη Ρόδο με την Ελευθερία Παντελιδάκη, έβγαλα την πρώτη self φωτογραφία, μπροστά εγώ πίσω το ζευγάρι. Την πήραν τότε τα μεγάλα site που ήθελαν φωτογραφίες. Για το γάμο του Τριαντάφυλλου, πήγα στη Λαμία. Είμαστε παιδικοί φίλοι. Ένας ανοιχτός, υπέροχος γάμος.

Με το Λευτέρη Πανταζή και την Άντζελα Δημητρίου επίσης διατηρείς σχέση!

Με το Λευτέρη Πανταζή έχουμε κοινούς φίλους, είναι από τους καλλιτέχνες που λες «τίποτα δεν είναι τυχαίο, γι αυτό έχει τόσο μεγάλη διάρκεια». Είναι πολύ επαγγελματίας και πολύ ανθρώπινος ταυτόχρονα. Έρχεται συχνά στη Ρόδο, έχει και κουμπάρους εδώ και η κόρη του έχει βαπτίσει στη Ρόδο το παιδί του Νίκου Γιάννου. Η Άντζελα Δημητρίου είναι ντίβα. Τη θεωρώ ντίβα, έχει το στιλ και τον αέρα της ντίβας, αλλά είναι πολύ απλός και καλός άνθρωπος, και όσο κι αν δεν το πιστεύει κάποιος, διατηρεί χαμηλό προφίλ. Μια φορά είχε κρυώσει, λόγω της αλλαγής του κλίματος και πήγαμε μαζί με τ΄ αυτοκίνητό μου να βρούμε φαρμακείο γιατί τραγουδούσε το βράδυ.

Στενή παρέα κάνεις με τη Δήμητρα Λιάνη όταν βρίσκεται στη Ρόδο!

Η Δήμητρα Λιάνη είναι ένα άτομο πληθωρικό, τη σέβομαι πάρα πολύ, έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές μαζί της, της αρέσει πολύ η μαγειρική της μητέρας μου. Της αρέσει η μεσογειακή κουζίνα της Δήμητρας. Της αρέσει η Ρόδος και η παραλία Αφάντου όπου κάνει τα μπάνια της, κι έχει αποκτήσει και πολύ καλούς φίλους στ΄ Αφάντου.

Και με τη Νάνα Μούσχουρη σε έχω δει σε φωτογραφίες.

Την κ. Μούσχουρη τη γνώρισα όταν ήρθε για συναυλία στην Τάφρο το 2011, σε μία από τις τελευταίες συναυλίες της στην Ελλάδα. Θυμάμαι που ο δήμος Ρόδου της έδωσε τότε μια πολύ ωραία ανθοδέσμη, κι εκείνη τελικά χάρισε την ανθοδέσμη στη μαμά μου μιας και δεν μπορούσε να την πάρει μαζί της στο αεροπλάνο.

Και με τον Αλέξη Κωστάλα, πήγατε μαζί στον Πανορμίτη, και με τον Γιώργο Τσαλίκη στην Κάλυμνο, στον Άγιο Σάββα…

Ο Αλέξης Κωστάλας, παρουσίαζε το Φεστιβάλ της Σύμης και πήγαμε μετά στον Πανορμίτη, ήθελε να πάει να προσκυνήσει. Όπως και ο Γιώργος Τσαλίκης που έδινε συναυλία στην Κάλυμνο και πήγαμε να προσκυνήσουμε μετά στον Άγιο Σάββα.

Το Γιάννη Πάριο πότε τον γνώρισες πρώτη φορά;

Πριν επτά χρόνια. Είχα την εντύπωση ότι ήταν πιο εύσωμος, τον είχα θεόρατο στο μυαλό μου, λόγω της φωνής. Είναι πολύ απλός άνθρωπος.

Με το Νίκο Ζωιδάκη, διατηρείς στενή φιλία ξέρω!

Ο Νίκος Ζωιδάκης είναι από τους αγαπημένους φίλους όποτε βρεθούμε στην Αθήνα ή στη Ρόδο. Η τελευταία φορά που ήρθε στη Ρόδο ήταν πριν δυό μήνες.

Και προχθές με τον Kωνσταντίνα Σπυροπούλου και τον Βαλάντη, παρουσίασες το Santa Run στην πλατεία κύπρου! Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Καταπληκτική! Η Ρόδος έχει υπέροχο κόσμο, ήταν για καλό σκοπό, το χαρήκαμε και με δύναμη θα το επαναλάβουμε του χρόνου. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, ευτυχία στα σπίτια τους και διασκέδαση, όσο γίνεται να διασκεδάζουν παρά τους δύσκολους καιρούς γιατί βοηθάει πολύ.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος