Κυνηγός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κυνηγός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κυνηγός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1341 ΦΟΡΕΣ

Παραπέμπεται σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Με την υπόθεση 75χρονου κυνηγού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απειλή σε βάρος θηροφύλακα της Ρόδου, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 9 Ιανουαρίου 2017, όπου ο ηλικιωμένος θα λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απειλής.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια σε ρεματιά της περιοχής Μάσσαρι (τοποθεσία Καμιρί) όπου ήταν κρυμμένος κρατώντας κυνηγετικό όπλο ο 75χρονος, ο οποίος και φέρεται ότι μόλις είδε τους τρεις θηροφύλακες επιτέθηκε στον έναν εξ αυτών καρφώνοντας τον στο στήθος με ψαλίδα και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς ο θηροφύλακας φορούσε αλεξίσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2013 σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου.

Προσωπικό της θηροφυλακής, που από καιρό είχε πληροφορίες για την παράνομη δράση αγνώστων ατόμων, εντόπισε τον 75χρονο να είναι κρυμμένος σε ρεματιά της περιοχής Μάσσαρι (τοποθεσία Καμιρί) κρατώντας κυνηγετικό όπλο και του ζήτησαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Όπως ανακοίνωσε και η αστυνομία, ακολούθησε καταδίωξη και απόσπαση του όπλου του δράστη, ο οποίος στην συνέχεια επιτέθηκε κατά του θηροφύλακα χτυπώντας τον στο δεξί στήθος με ψαλίδι κλαδέματος.

Στο σημείο προσέτρεξαν συνάδελφοι του θηροφύλακα και ακινητοποίησαν τον 75χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατασχέθηκε το ψαλίδι κλαδέματος, καθώς και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο θηροφύλακας.

Σε βάρος του 75χρονου ο επικεφαλής της ομάδας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ με τη σειρά του ο 75χρονος κάνει λόγο για τραυματισμό του έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη από τους θηροφύλακες.

Οι θηροφύλακες πάντως υποστηρίζουν ότι ο 75χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέφτοντας από ύψος τριών ή τεσσάρων περίπου μέτρων την ώρα της καταδίωξης.

Σε βάρος του ηλικιωμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Ηλία Ζωγραφίδη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Αρνείται τις κατηγορίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος απολογούμενος, όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά ζήτησε από τον ανακριτή να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη τόσο στον ίδιο προκειμένου να αποδειχτεί ότι τα τραύματα που έφερε στο αριστερό του μάτι ήταν από το ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη σύλληψη του, αλλά και στον θηροφύλακα με τον οποίο (βάσει και των στοιχείων της δικογραφίας) ενεπλάκη κατά την επιχείρηση σύλληψης του.

Ο 75χρονος είχε παραδεχτεί ότι λανθασμένα πήγε το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2013 μετά από πολλά χρόνια για να κυνηγήσει λαγό, και περιγράφοντας τα περιστατικά ισχυρίστηκε ότι αμέσως μόλις τον εντόπισαν οι θηροφύλακες, και του ζήτησαν βρίζοντας τον να παραδοθεί, το έκανε χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση.

Ο ίδιος είχε πει ότι μάλιστα έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος έχοντας γυρισμένο το πρόσωπο του ώστε να μπορεί να αναπνέει, και τότε ο ένας θηροφύλακας του πήρε το όπλο και ο άλλος αφού συνέχισε να τον εξυβρίζει άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο αριστερό του μάτι με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγία.

Ο 75χρονος πρόσθεσε πως ζήτησε να ειδοποιηθεί η οικογένεια του και δήλωσε στους θηροφύλακες πως επρόκειτο να τους κάνει μήνυση. Τότε ο ένας θηροφύλακας του δήλωσε ότι «θα τον στείλει στην φυλακή» και παίρνοντας το κλαδευτήρι που προηγουμένως είχε κατασχέσει, τρύπησε με αυτό το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Ο 75χρονος διάψευσε ότι υπήρξε πάλη μεταξύ αυτού και του θηροφύλακα, όπως επίσης και πως ουδέποτε έπεσε από ύψος 2-3 μέτρων κρατώντας το όπλο του, πτώση από την οποία κατά τους ισχυρισμούς του θηροφύλακα, προκλήθηκε και ο τραυματισμό του ηλικιωμένου. Ο κυνηγός είπε πως σε μία τέτοια περίπτωση θα έφερε τραύματα ή έστω εκδορές και σε άλλα σημεία του σώματος του κάτι που δεν ισχύει!

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 75χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι όροι αυτοί διατηρήθηκαν για τον 75χρονο με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο και τον παρέπεμψε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο