Βραβεύσεις γυναικών του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου και παρουσίαση CD

Βραβεύσεις γυναικών του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου και παρουσίαση CD

Βραβεύσεις γυναικών του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου και παρουσίαση CD

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου σε μια πολύ ωραία επετειακή του εκδήλωση, στις 2/1/17, για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, βράβευσε πέντε γυναίκες – μέλη του σωματείου για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, και μαζί παρουσίασε την τελευταία του εκδοτική-μουσική παραγωγή με κάλαντα της Καλύμνου σε βιβλίο και CD.

Οι πέντε γυναίκες που επέλεξε το διοικ. σ/λιο του ΛΕΚ με τη δραστήρια πρόεδρό του κα. Πόπη Ι. Μαύρου, έχουν διακριθεί για την κοινωνική τους προσφορά μέσα από το ΛΕΚ , κατά τη μακρά διαδρομή των 40 χρόνων λειτουργίας του, αλλά και από τα σωματεία στα οποία συμμετέχουν ως μέλη ή ως πρόεδροι.

Οι κυρίες αυτές είναι οι ακόλουθες (με τη σειρά που κλήθηκαν στο βήμα):

1. Πολύμνια Μαμή-πρόεδρος του σωματείου φοιτ. υποτροφιών «Οι Τρεις Ιεράρχες»,

2. Μαρία Ζαΐρη-πρ. πρόεδρος το Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι»,

3. Κατερίνα Κλωνάρη-ιδρύτρια, πρόεδρος επί δεκαετίες και σκηνοθέτις της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου,

4. Ελένη Βάλλα –Σταυροπούλου-πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών & Δωρητών Σώματος «Ο Άγιος Παντελεήμων»,

5. Μαρουσώ Ασωνίτη-Καρύπη, πρόεδρος του φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Νικόλαος».

Η κα. Πόπη Μαύρου προλόγισε τις βραβεύσεις και για την κάθε βραβευόμενη παρέθετε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό σκεπτικό του ΛΕΚ, που αιτιολογούσε τη βράβευση της καθεμιάς, αναφερόμενη στην προσφορά τους στο ΛΕΚ και την κοινωνία μέσα από τοα σωματεία τους, για να κλείσει προσφέροντας αναμνηστικό μετάλλιο.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Σακελλάρης Τηλιακός ανάγνωσε μήνυμα του δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή – που είχε φύγει για το Τάρπον Σπρινγκς των ΗΠΑ επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημ. Αρχής.

Ακολούθησε η παρουσίαση του μικρού και εξαιρετικά φιλοτεχνημένου μικρού βιβλίου με τα καλύμνικα κάλαντα και το ένθετο CD. Την παρουσίαση έκαναν η ο πρόεδρος κα. Πόπη Ι. Μαύρου και η αντ/δρος κα. Πόπη Κασσάρα- Τρικοίλη, και ακούστηκαν από κασετόφωνο κάλαντα, με τη βοήθεια του εκλεκτού ηχολήπτη κ. Γιώργου Καμπούρη.

Η εκδήλωση είχε και το καθιερωμένο μουσικο-χορευτικό μέρος για επίλογο με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά του ΛΕΚ, στα οποία η κα. Σ. Οικονομίδου επιτελεί σπουδαίο έργο.

Το γεμάτο ζωή δίδυμο των οργανοπαικτών Μαν. Φράγκου, που βρισκόταν σε μεγάλα κέφια και κελαηδούσε το βιολί του, και του Μιχάλη Τσουνιά στο ρυθμικό λαούτο συνόδευε με πολύ ζωντάνια και ρυθμό τους μικρούς των καλύμνικων χορών. Έκτατη συμμετοχή είχε και μια σχετικά νέα φωνή με εξαιρετικό μέταλλο, είναι ο Μανόλης Πετράκης, αγωνιστής στη θάλασσα και στη στεριά.

Η εκδήλωση του ΛΕΚ ήταν μια θαυμάσια πολιτιστική ανάσα στον καταναλωτικό πυρετό των ημερών. Ειδικά για τις βραβεύσεις γυναικών, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ΛΕΚ έχει τιμήσει (εκτός από τις προσωπικότητες πανελλήνιας εμβέλειας) κι άλλους συμπολίτες μας για την πνευματική και κοινωνική τους προσφορά: Ιω. Πατέλλη, Νικ. Καραφυλλάκη, Γρ. Ρωμανό κ.α. Πάντα είναι παρόν στην πολιτιστική ζωή του νησιού.

Όσο κι αν οι ομαδικές βραβεύσεις έχουν κάποιο θεωρητικό-ιδεολογικό «πρόβλημα» δεν παύουν οι πρωτοβουλίες αυτές του ΛΕΚ να συντελούν στην τιμητική ανάδειξη ανθρώπων που προσφέρουν και οι μπορούν να λειτουργούν ως πρότυπα.

Πηγή: http://argokalymnos.gr

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα