Mε ένα υπάλληλο θα μείνει το γραφείο του ΙΚΑ στην Πάτμο

Mε ένα υπάλληλο θα μείνει το γραφείο του ΙΚΑ στην Πάτμο

Mε ένα υπάλληλο θα μείνει το γραφείο του ΙΚΑ στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Νέο χαστούκι ετοιμάζονται να δεχτούν τα νησιά μας από το νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο εντάσσονται πλέον όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού σύμφωνα με υπόμνημα που κατέθεσαν οι υπάλληλοι του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Λέρο.

Το υποκατάστημα θα υποβαθμιστεί σε Αποκεντρωμένο Τμήμα του ΕΦΚΑ και οι υπάλληλοι από 14 που είναι σήμερα αθροιστικά (11 στη Λέρο και 3 στην Πάτμο) σε μόλις 5.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο γραφείο της Πάτμου σχεδιάζεται να μείνει μόνον ένας υπάλληλος! Έτσι, οι ασφαλισμένοι του νέου Υπερ-ταμείου θα είναι αναγκασμένοι για πολλές από τις υποθέσεις τους να πηγαίνουν στην Κάλυμνο, όπου θα βρίσκεται η πλησιέστερη Διεύθυνση. Παράλληλα, οι υπόλοιποι 9 υπάλληλοι θα είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας, μετακινούμενοι σε άλλο νησί.

Έτσι, μετά το Ειρηνοδικείο, το κατάστημα του Ο.Τ.Ε., το γραφείο της Δ.Ε.Η. κλπ, το κράτος ετοιμάζεται να κλείσει και το γραφείο του Ι.Κ.Α. στο νησί μας, δείχνοντας ότι οι διακηρύξεις για νησιωτικότητα είναι μόνον κούφια λόγια για τους κυβερνώντες, αφού στην πράξη κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν τη ζωή των νησιωτών.
(Από το PatmosTimes)

Φωτό αρχείου από παλαιότερη συζήτηση στο Δ.Σ. των προβλημάτων του  γραφείου ΙΚΑ Πάτμου.Φωτό αρχείου από παλαιότερη συζήτηση στο Δ.Σ. των προβλημάτων του γραφείου ΙΚΑ Πάτμου.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου