Προς διχοτόμηση βαδίζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου

Προς διχοτόμηση βαδίζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου

Προς διχοτόμηση βαδίζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Η ώρα της διχοτόμησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου με την απόσχιση των Δήμων Λέρου και Αγαθονησίου φαίνεται πως φτάνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, δημόσια δέσμευση για την υπογραφή του διατάγματος ίδρυσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου ανέλαβε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί της Λέρου.

Το θέμα έθεσε κατά την διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Κόλιας και μάλιστα ήταν το πρώτο από το πολλά αιτήματα που ανέφερε στον Υπουργό. Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως εφόσον και το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών συμφωνεί, δεν υπάρχει λόγος να μην ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Λέρου. Νωρίτερα την ίδια μέρα το αίτημα για την ίδρυση του νέου Λιμενικού Ταμείου είχε θέσει στον κ. Κουρουμπλή και ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος.

Να θυμίσουμε ότι η Απόφαση για ίδρυση αυτόνομου Λιμενικού Ταμείου στη Λέρο είχε παρθεί τον Μάιο του 2012, λόγω των κακών σχέσεων που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ του ΔΗΛΙΤΑΠ και των γειτονικών νησιών, ενώ αργότερα Απόφαση για να ενσωματωθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου πήρε και ο Δήμος Αγαθονησίου, καταγγέλλοντας έλλειψη συνεργασίας από πλευράς του ΔΗΛΙΤΑΠ.

Αντίθετα, η σημερινή δημοτική αρχή των Λειψών φαίνεται πως έχει βάλει στο συρτάρι την Απόφαση που είχε ληφθεί επί δημαρχίας Μπενέτου Σπύρου για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λειψών, αφού εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

(Πηγή: Patmostimes)

Διαβάστε ακόμη

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους