Υποτροφίες σε παιδιά από Χάλκη και Κάλυμνο

Υποτροφίες σε παιδιά  από Χάλκη και Κάλυμνο

Υποτροφίες σε παιδιά από Χάλκη και Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Από το Πανεπιστήμιο του Τάρπον Σπρινγκς

Υποτροφίες θα δοθούν σε πέντε παιδιά από την Χάλκη και την Κάλυμνο, τα οποία θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο του Τάρπον Σπρινγκς, ενώ παράλληλα, φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται στην Ελλάδα για να επισκεφτούν το νησί της Χάλκης.

Η αποφάσισε αυτή πάρθηκε χθες στο Μουσείο του Τάρπον Σπρινγκς, στο πλαίσιο του απολογισμού της αδελφοποίησης του Ταρπόν Σπρίνγκς από τους δημάρχους Χάλκης και Καλύμνου αλλά και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, όπου υπογράφηκε η σύμβαση για να έρχονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στην Χάλκη. Επίσης θα δοθούν πέντε υποτροφίες για τα παιδιά της Χάλκης και της Καλύμνου.

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, η οποία θα κρατήσει ενωμένες τις σχέσεις του Τάρπον Σπρινγκς με την Χάλκη αλλά και θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ τους.


Όπως είναι γνωστό, ο δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός και ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Γαλουζής, επισκέφτηκαν το Τάρπον Σπρινγκς μετά από πρόσκληση του δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς κ. Κρις Αλαχούζο, ο οποίος κατάγεται από την Χάλκη για να παρευρεθούν στα Θεοφάνεια αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει.

Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε χθες και ο δήμαρχος της Χάλκης δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς για την πρόσκλησή του αλλά και την εξαίρετη φιλοξενία που το πρόσφερε τόσες μέρες. Είχε την ευκαιρία μέσα από αυτό το ταξίδι να βρεθεί με τους Χαλκίτες φίλους του αλλά και να τιμηθεί από τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, ο οποίος του πρόσφερε το χρυσό κλειδί της πόλης του.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατρός δήλωσε: «Αυτές οι 8 ημέρες μπορώ να πω ότι ήταν φανταστικές και απερίγραπτες. Θέλησα να ρουφήξω κάθε στιγμή και πιστεύω τα κατάφερα. Φεύγω γεμάτος θετικά συμπεράσματα και γνώσεις. Έμαθα πράγματα, γνώρισα ανθρώπους που δεν ήξερα, είδα και έζησα τους ανθρώπους του Τάρπον Σπρινγκς, οι οποίοι μέσα στο μυαλό και στην ψυχή τους έχουν την Ελλάδα.

Είδα και άκουσα μικρά παιδιά, αμερικανάκια να τραγουδούν Θεοδωράκη. Γνώρισα ανθρώπους τρίτης και τέταρτης γενιάς που ποτέ δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα και να με ρωτάνε να μάθουν και να μου λένε ότι είμαστε Έλληνες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, κ. Κρις Αλαχούζο για την πρόκληση, δίνοντας μου την δυνατότητα να ζήσω αυτά που έζησα και για την τιμή που μου έκανε να με τιμήσει με το χρυσό κλειδί της πόλης.

Τον ευχαριστώ για την φιλοξενία του και του ζητώ συγγνώμη αν τον κούρασα. Τον περιμένω στην Χάλκη.


Ευχαριστώ την γενική πρόξενο της Ελλάδας, την Ελευθερία για ότι έκανε για εμάς, τον κ. Μπάμπη- τον ιδιοκτήτη του ΕΛΛΑΣ και όλους εκείνους που μας υποδέχτηκαν και μας δέχθηκαν με τόση θέρμη και τον Bill τον Χαλκίτη.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω δύο Χαλκίτησσες, την Μισέλ Μανουσός και την Πηνελόπη Κούγκρας. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις κυρίες, μοναδικές, ανεπανάληπτες, ήταν πάντα κοντά μου και ακούραστες.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κύριο που κάλυψε τα αεροπορικά εισιτήρια.

Γενικά τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ο μεγαλοδύναμος να τους έχει πάντα καλά και να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία.

Καλή αντάμωση στην πατρίδα!»

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα