ABTA: Πρωτοβουλία για να μειωθούν οι απαιτήσεις Βρετανών τουριστών λόγω ασθένειας

ABTA: Πρωτοβουλία για να μειωθούν οι  απαιτήσεις Βρετανών τουριστών λόγω ασθένειας

ABTA: Πρωτοβουλία για να μειωθούν οι απαιτήσεις Βρετανών τουριστών λόγω ασθένειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 421 ΦΟΡΕΣ

H ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ καλεί τα μέλη της να υποστηρίξουν τον αγώνα τους για να μπει φρένο στην έξαρση που παρατηρείται στις απαιτήσεις ασθένειας από τους ταξιδιώτες. Επιδίωξη της ΑΒΤΑ είναι τα μέλη της να μοιραστούν τις εμπειρίες τους υποδεικνύοντας το πρόβλημα, το οποίο, όπως διαμαρτύρονται, έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΒΤΑ πιστεύει οτι η αύξηση των απαιτήσεων ασθενείας συμπίπτει με αλλαγές που εισήχθησαν στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο το 2012, και περιόρισαν το νόμιμο κόστος σε άλλους κλάδους όπως οι ασφάλειες οχημάτων, περιορίζοντας τα κέρδη των εταιρειών που για λογαριασμό των πελατών τους διεκδικούν αποζημιώσεις.

Έτσι, εκτιμάται οτι οι εταιρείες αυτές στράφηκαν στον τουριστικό κλάδο, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στην αποκόμιση αποζημιώσεων για τους πελάτες τους με τη δικαιολογία ασθένειας στις διακοπές.

Οι ανησυχίες της ΑΒΤΑ έχουν παραλήπτη το Βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρχές της Ισπανίας, όπου οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται επίσης για αύξηση τέτοιων παραπόνων, με υποψίες οτι πολλά από αυτά είναι ψευδή.

Έτσι, η ένωση ζητεί από τη κυβέρνηση να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει σε τέτοιες εταιρείες να κερδοσκοπουν από τέτοιες περιπτώσεις. Την κάλεσε δε να ανοίγει τη λίστα Μικρών Απαιτήσεων από 1.000 λίρες σε 5.000 λίρες.

Επίσης θα ζητήσει να ισχύσει στα ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό ίδια αντιμετώπιση, ως προς το κόστος, με άλλους ισχυρισμούς τραυματισμού, μέχρι την αξία των 25.000 λιρών. Η ΑΒΤΑ ετοιμάζει πρόγραμμα διαχείρισης παραπόνων των ταξιδιωτών μέσω της Ένωσης, σε μια διαδικασία που είναι λιγότερο δαπανηρή τόσο για τον πελάτη όσο και για τον πράκτορα.

(Πηγή: tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης