Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Δωδεκανήσου, Σ. Παπαεμμανουήλ

Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Δωδεκανήσου, Σ. Παπαεμμανουήλ

Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Δωδεκανήσου, Σ. Παπαεμμανουήλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 15 Ιανουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1725

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΝ ΗΡΘΗ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Σ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΑΘΗΝΑΙ 14
Σήμερον την εσπέραν ήρχισεν εις την Βουλήν η συζήτησις επί της επερωτήσεως δια την δραπέτευσιν του βουλευτού Σάββα Παπαεμμανουήλ εις το εξωτερικόν.

Προς της ενάρξεως της συζητήσεως η κυβέρνησις εζήτησεν όπως προταχθή η ψηφοφορία δια την άρσιν της βουλευτικής ασυλίας του Παπαεμμανουήλ. Διεξαχθείσης της ψηφοφορίας εψήφισαν 186 εκ. των οποίων 177 υπέρ της άρσεως της ασυλίας, 8 κατά και 1 άκυρος.

Ακολούθως ωμίλησαν οι βουλευταί της αντιπολιτεύσεως κ.κ. Τσουκαλάς, Θ. Τσάτσος και Γρηγορίου κατηγορήσαντες την κυβέρνησιν. Απαντών ο Υπουργός Εσωτερικών ετόνισεν ότι η κυβέρνησις έπραξεν το καθήκον της και ουδεμίαν ευθύνην είχεν δια τας πράξεις του Παπαεμμανουήλ. Η συνεδρίασις εσυνεχίζετο μέχρις αργά την νύκτα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Εκλεκτοί αρραβώνες

Τους αγαπητούς μου συμπατριώτας Ηλίαν Τσαβαρήν (ιατρόν) και Ειρήνην Θεοδώρου Κυπραίου μνηστευθέντας εις Φλώριδα Ην. Πολιτειών, διαβιβάζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τους εύχομαι κάθε χαράν και ταχείαν την στέψιν.
ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΣΚΟΒΗ

Ευχετήριον
Εις τον αγαπητό μας φίλον Μιχαήλ Μισίκου, δώσαντα αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου μετά της χαριτωβρύτου δεσποινίδος Πόπης Λοϊζίδου, εύχομαι αρραγή τον αρραβώνα και ταχείαν την στέψιν.
ΓΕΩΡ. ΑΛΜΥΡΟΣ


ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΚΑΪΡΟΝ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ ΜΠΕΛΕΝΗΣ
ΚΑΪΡΟΝ 14
Χθες την νύκτα απεβίωσεν εις ηλικίαν 83 ετών ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου Παρίσης Μπελένης, Δωδεκανήσιος καταγόμενος εκ Λέρου.

Ο αποβιώσας ήτο διαπρεπές μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, διατελέσας επί πολλά έτη πρόεδρος αυτής, είχεν δε μεγάλη φιλανθρωπικήν και πατριωτικήν δράσιν, υπήρξεν δε ιδρυτής της Μπελενείου Σχολής Καΐρου, διετέλεσεν δε επί μακρόν δικηγόρος των Μικτών Δικαστηρίων Αιγύπτου.
Η κηδεία του διαπρεπούς Δωδεκανησίου ετελέσθη σήμερον εις Κάιρον. Τον νεκρόν εσυνόδευσαν όλα τα μέλη της Παροικίας και εκπρόσωπος του Προέδρου Νάσσερ ως και το προσωπικόν της Ελληνικής Πρεσβείας.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣ
Προχθές την πρωΐαν εγένετο Γενική Συνέλευσις των μελών της Ροδιακής Λέσχης, προς ανάδειξιν νέου Διοικητικού Συμβουλίου αυτής. Εξελέγησαν κατά σειράν προτεραιότητας οι κάτωθι:
1) Σταύρος Αυγουστάκης, 2) Παράσχος Παρασός, 3) Ψαρομπάς, Εμμ. Μπακίρης, 5) Μιχαήλ Καραβέλλας, 6) Γεώργιος Ζώχος, 7) Χρίστος Γιώρτσος.

Αύριον και ώραν 6ην μ.μ. το νεοεκλεγέν Συμβούλιον θα συνέλθη προς ανάδειξιν του προέδρου αυτού, του γενικού γραμματέως, ταμείου κ.λπ. και προς συζήτησιν διαφόρων θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή της Λέσχης εις τον εορτασμόν της εκατονταετιρίδος του Διονυσίου Σολωμού.
Ο αποχωρήσας πρόεδρος Δήμαρχος κ. Μ. Πετρίδης ανεκηρύχθη Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης.

ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΠΤΩΣΙΣ ΧΑΛΑΖΗΣ
Κατά πληροφορίας εκ της υπαίθρου, εις πλείστα σημεία αυτής εσημειώθη την πρωΐαν προχθές πτώσις ραγδαίας βροχής, παρετηρήθη δε και πτώσις χαλάζης μεγάλου μεγέθους, προκαλέσασα αρκετάς ζημίας εις τας καλλιεργείας. Λεπτομερείς πληροφορίαι περί των ζημιών, δεν ανεφέρθησαν.

ΕΝΩ ΕΘΥΜΙΑΖΕΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΠΥΡ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΣΒΕΣΘΗ ΥΠΟ ΧΩΡΙΚΩΝ
Κατ’ αναφοράν του Σταθμού Χωροφυλακής Τριάντα προχθές το απόγευμα ενώ η Σεβαστή Ελενίτσα, ετών 62, κάτοικος Κρεμαστής, εθυμίαζεν εις την οικίαν της εξ απροσεξίας της έπεσε σπινθήρ επί εστρωμένης ψάθας, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθή ούτη. Το πυρ κατεσβέσθη υπό κατοίκων της Κρεμαστής άνευ ετέρων ζημιών.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή