Oι ξενοδόχοι πρέπει να είναι ευπρεπείς και πανέτοιμοι και όχι και ραγιάδες και δαρμένοι!

Oι ξενοδόχοι πρέπει να είναι ευπρεπείς  και πανέτοιμοι και όχι και ραγιάδες και δαρμένοι!

Oι ξενοδόχοι πρέπει να είναι ευπρεπείς και πανέτοιμοι και όχι και ραγιάδες και δαρμένοι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Κ. Κυπραίος

Η αντικειμενική αδυναμία των Ελλήνων ξενοδόχων να υποκαταστήσουν τις κατ’ εξοχήν αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τα πολιτικά κόμματα, τα διάφορα προσωπικά και δημόσια «Ιδρύματα», τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και φιλόπτωχα ταμεία, τα πολιτικά κόμματα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λ.π. και να επωμιστούν, στα ξενοδοχεία τους, τη στέγαση των «παράτυπων» μεταναστών, των προσφύγων και των άλλων δυστυχισμένων θυμάτων των δουλεμπόρων, είναι απολύτως κατανοητή και επαρκέστατα αιτιολογημένη, διότι, παρά την οικονομική κρίση, έχουν αποδείξει τη φιλαλληλία και των ανθρωπισμό τους τόσο με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών, όσο και με τη διάθεση αξιόλογων χρηματικών ποσών.


Καταρχήν η άποψη ότι πρέπει να διατεθούν τα ξενοδοχεία προκειμένου να στεγαστούν άστεγοι, πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελεί πομφόλυγα προς αποποίηση ευθυνών και υποχρεώσεων.
Προσκρούει, κατά πρώτο λόγο, σε νομικά εμπόδια, τα οποία δεν παρακάμπτονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία, τουλάχιστον κατά 80%, δεν ανήκουν ατομικά στους ξενοδόχους, αλλά σε ανώνυμες εταιρείες και για την παραχώρηση ή την ολική εκμίσθωσή τους, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των μετόχων.

Πέραν αυτών, υπάρχει το ενδεχόμενο οι τυχόν φιλοξενούμενοι και εγκατεστημένοι στα ξενοδοχεία πρόσφυγες και μετανάστες, να προβάλουν άρνηση να αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία, οπότε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, απαιτείται δικαστική απόφαση για την αποβολή τους και εν συνεχεία σοβαρή δαπάνη για τον καθαρισμό των ξενοδοχείων, την αντικατάσταση κλινοσκεπασμάτων και άλλων ειδών, εν όψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί, κατά κύριο λόγο, εξ ιδίων, από αυτούς που πρωτοστατούν στην εκστρατεία για την παραχώρηση καταλυμάτων σε άστεγους και μετανάστες.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Τα αγιάζει μόνο στον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι και τον ολοκληρωτισμό.

Επειδή η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί εγγράφως να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να …εντοπίσει τα δύο σπίτια του Δημάρχου Σύμης, στο ένα εκ των οποίων γεννήθηκα και μεγάλωσα, της παρέχω την ευκαιρία να επιδείξει περισσότερο ζήλο για τον εντοπισμό τους, διότι, εφ΄όσον τα εντοπίσει, είμαι πρόθυμος να τα παραχωρήσω για τη φιλοξενία αστέγων και προσφύγων άνευ ανταλλάγματος.

Το Κεντρικό Κτηματολόγιο, μολονότι του επεσήμανα ότι υποχρεούμαι να πληρώνω, για λογαριασμό άλλων, διάφορα χαράτσια και ΕΝΦΙΑ, εντούτοις, προκειμένου να εντοπιστεί το σπίτι που γεννήθηκα, μου συνιστά να προσκομίσω …αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες, τη διαδικασία λήψης των οποίων δεν γνωρίζω, παρ’ όλο που, μεταξύ των άλλων, θήτευσα και στη Σχολή Ικάρων.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"