Προετοιμάζει το κλίμα για αλλαγές ο Δήμαρχος Ρόδου

Προετοιμάζει το κλίμα  για αλλαγές ο Δήμαρχος Ρόδου

Προετοιμάζει το κλίμα για αλλαγές ο Δήμαρχος Ρόδου

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1028 ΦΟΡΕΣ

Μελετά εισηγήσεις συνεργατών αλλά δεν έχει λάβει αποφάσεις

Με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την οικονομική σταθεροποίηση του Δήμου, αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, αναμένεται να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές συνεργατών του από καίρια πόστα, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ρόδου δεν έχει λάβει καμία απολύτως απόφαση, για το αν και πότε θα μετακινήσει ή θα αντικαταστήσει αντιδημάρχους και προέδρους οργανισμών από το επιτελείο του Δήμου της Ρόδου, αλλά ωστόσο έχει ξεκινήσει να δέχεται εισηγήσεις και προτάσεις από τους στενούς του συνεργάτες εδώ και αρκετές μέρες.

Το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή του ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, είναι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να εξαντλήσει μέχρι τέλους τις ημερομηνίες αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί η παράταξη της πλειοψηφίας, στην διάρκεια της οποίας ο κος Φώτης Χατζηδιάκος, δεν αποκλείεται να ζητήσει από όλους τους συνεργάτες του, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, έτσι ώστε να μπορέσει ο ίδιος να προχωρήσει με μεγαλύτερη άνεση, στις αναγκαίες τομές που απαιτούνται.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πάντως, στο γεγονός ότι δεν αναμένεται να γίνουν «βαθιές τομές» και αντικαταστάσεις συνεργατών του δημάρχου, από καίρια πόστα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος, αποφεύγει πάντως κάθε συζήτηση, ακόμα και με τους πλέον στενούς του συνεργάτες και επιχειρεί να ολοκληρώσει την «επώδυνη» αυτή διαδικασία, χωρίς να υπάρξουν έντονες δυσαρέσκειες και ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι οι χειρισμοί που γίνονται κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο Δήμαρχος βολιδοσκοπεί καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες, τις θέσεις, τις προθέσεις αλλά και τις αντιδράσεις των ίδιων των συνεργατών του έτσι ώστε να έχει καλύτερη εικόνα πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι ο δήμαρχος δεν θα δεχθεί κανενός είδους πίεση από κανέναν συνεργάτη του και ότι τις αποφάσεις θα τις λάβει μόνος του με μοναδικό γνώμονα όχι τις ισορροπίες της παράταξης αλλά το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Σε... αναμμένα κάρβουνα οι ενδιαφερόμενοι
Το χρονικό αυτό διάστημα (μέχρι ο δήμαρχος να λάβει τις αποφάσεις του) θα είναι αντίστοιχα επώδυνο και για τους ίδιους που είτε σήμερα κατέχουν αξιώματα αντιδημάρχων ή προέδρων και αντιπροέδρων οργανισμών, είτε εκείνων που επαξίως διεκδικούν πλέον μια από αυτές τις θέσεις.

Το βέβαιο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί και οι θέσεις λίγες. Από την άλλη, ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί σε παλαιότερες συζητήσεις του εντός κι εκτός της παράταξης, ότι αυτό που οφείλει, είναι να δώσει ευκαιρίες σε νέους αλλά και παλιούς συνεργάτες του, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα κοινά.

Επί της ουσίας, κανείς από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των οργανισμών, δεν πρέπει να θεωρεί τη θέση του ως δεδομένη αφού κανείς δεν εξαιρείται από το «κάδρο» του ανασχηματισμού για το δήμο της Ρόδου.

Σάββας Διακοσταματίου, Αγαπητός Πάλλας, Δώρος Κωνσταντίνου, Γιώργος Πόκκιας, Λίτσα Κρεμαστινού, Κακούλης Γιώργος, Μιχάλης Παλαιολόγος, Τέρης Χατζηϊωάννου, Μαρία Χατζηλαζάρου, Άννα Ζωάνου, αναμένεται να... περάσουν από δημαρχιακή αξιολόγηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Βαγγέλης Μαντρακός, έχει ζητήσει να παραδώσει τη θέση του και αντίστοιχα να μετακινηθεί σε θέση αντιδημάρχου.

Σε αυτή την περίπτωση, για τη θέση του προέδρου αναμένεται να προταθούν οι: Σάββας Διακοσταματίου, Τέρης Χατζηϊωάννου αλλά και ο Γιώργος Πόκκιας, οι οποίοι θεωρούνται πιο έμπειροι για να μπορέσουν να διευθύνουν την διαδικασία συνεδριάσεων των δημοτικών μας συμβουλιών.

Ακολούθως, αναμένεται να υπάρξουν διαδοχικές καραμπόλες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν τον γενικότερο ανασχηματισμό.

Ποιοι διεκδικούν αναβάθμιση θέσης
Δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση επιστροφή του πρώην αντιδημάρχου οικονομικών Γιάννη Περδίκη στην ηγετική ομάδα της δημαρχιακής μηχανής, καθώς οι όποιες διαφορές είχαν προκύψει με τον Δήμαρχο, φαίνεται να έχουν από κοινού εξομαλυνθεί.

Δήμος Μουτάφης, Βασίλης Ψυλλάκης και Τσίκκης Δημήτρης, δεν αποκλείεται επίσης να αναβαθμιστούν στο πλαίσιο αυτό.

Η Βασιλική Ξεπαπαδάκη – Παπαδημητρίου επίσης και ο Σάββας Καλαθενός, έχουν αξιολογηθεί θετικά και είναι ανάμεσα στα ονόματα εκείνα που ο Δήμαρχος Ρόδου έχει δεχθεί εισηγήσεις από συνεργάτες του να προωθηθούν προκειμένου να αναλάβουν αντιδημαρχία.

Το βέβαιο είναι ότι μέχρι σήμερα ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έχει λάβει καμία απόφαση και ότι αυτό που όλοι υπολογίζουν είναι ότι θα εξαντλήσει τον χρόνο που έχει στην διάθεσή του προκειμένου να ανακοινώσει το νέο δημαρχιακό σχήμα.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!