Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση φέρνει κινδύνους στον τουρισμό

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση φέρνει  κινδύνους στον τουρισμό

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση φέρνει κινδύνους στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 138 ΦΟΡΕΣ

Συγκρατημένα ανήσυχοι είναι τουριστικοί παράγοντες της χώρας λόγω της μακρόσυρτης διαδικασίας στη διαπραγμάτευση. Οι υπαναχωρήσεις, οι απαιτήσεις που εγείρονται από δανειστές, τα "πίσω - μπρος" της Ελληνικής πλευράς γεννούν φόβους επανάληψης φαινομένων του καλοκαιριού του 2015.

Κι αυτό σε μια περίοδο που η χώρα αναμένει πολλά από τον τουρισμό το 2017 όντας ένα ασφαλές και σταθερό σημείο σε μια ταραγμένη περιοχή. Οι προσδοκίες μάλιστα είναι πολλές τόσο από άποψη εισροής εσόδων αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων ή μείωσης του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων λόγων πιθανής ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Ο χρόνος περνά, οι ευκαιρίες χάνονται, οι αγορές απέχουν, οι κίνδυνοι αυξάνονται. Συμφέρον της χώρας συμφωνία, έστω όχι η καλύτερη, τώρα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης εκφράζει με αυτόν τον τρόπο μια αγωνία του κλάδου για ενδεχόμενο διαμόρφωσης συνθηκών αστάθειας εν όψει των λαμπρών προοπτικών για τη νέα σεζόν. Την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση υπογραμμίζει και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. "Επιτακτική η ανάγκη για κλείσιμο της αξιολόγησης. Να βγούμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της ύφεση" αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα χάνει πολύτιμο χρόνο έχοντας μπλοκαριστεί ανάμεσα στις απαιτήσεις του Ταμείου και την ανάγκη για πολιτική επιβίωση, Κι αυτό γιατί οι θέσεις του ΔΝΤ που μπορεί μεν να φέρνουν πολιτικές αναταράξεις αλλά ανοίγουν το δρόμο για απεμπλοκή των συζητήσεων και σύνταξη μιας καλής έκθεσης βιωσιμότητας που θα συνέβαλε τόσο στην επιτάχυνση της ένταξης στα QE όσο και στην επιστροφή στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιμένει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων 4 δισεκ., εάν δεν μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, από 3,5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, για το 2018. Πάντως το Ταμείο σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του θα δημοσιοποιήσεις τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του για τη βιωσιμότητα του χρέους το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα όμως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο για το Ταμείο. Πέραν αυτών, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το Ταμείο χτες «παραμένει πλήρως δεσμευμένο» στις συζητήσεις που διεξάγονται για το ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό