Δόξα του και μαγκιά του!

Δόξα του και μαγκιά του!

Δόξα του και μαγκιά του!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 183 ΦΟΡΕΣ

Ο Μιχάλης Λυριστής πήρε τους «βυσσινί» από το χέρι και με δύο δικά του γκολ στο 69’ και στο 75’, τους οδήγησε σε σπουδαία νίκη 2-0 επί του πεισματάρη Ηρακλή Λάρδου

Την εκτίμηση, πως η επιστροφή του στη Δόξα θα λειτουργήσει καταλυτικά για την περαιτέρω πορεία των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, άρχισε να επιβεβαιώνει ο Μιχάλης Λυριστής.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός πήρε την ομάδα της Ψίνθου από το χέρι και με δύο εμπνεύσεις του, πέτυχε στο 69’ και στο 75’ τα δύο τέρματα που λύτρωσαν την ομάδα του απέναντι στο νεανικό, πλην όμως μαχητικό και δυσκολοκατάβλητο Ηρακλή Λάρδου (2-0).

Αν το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα μεταδιδόταν τηλεοπτικά, είναι βέβαιο πως οι τηλεθεατές θα…άλλαζαν κανάλι. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν μέσα από τις αμέτρητες προσωπικές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και ουδέποτε βρήκαν ρυθμό. Μοιραία, τα δάχτυλα του ενός χεριού αποδείχθηκαν υπεραρκετά για να μετρήσουν τις καλές στιγμές.

Στο 15’ και μετά από φάουλ, η μπάλα στρώθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων στο Νικηταρά. Το ευθύβολο σουτ που εξαπέλυσε ο τελευταίος ήταν εξαιρετικό, όμως την τελευταία στιγμή η πορεία άλλαξε πορεία σε πόδι αμυντικού, όσο χρειαζόταν για να φύγει εκτός εστίας.

Η Δόξα απάντησε στο 27’. Μετά από ωραίο συνδυασμό και σέντρα του Μπατέστα από τα δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε από τη μεγάλη περιοχή, ο Βασίλης Ορφανός την κέρδισε, σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη, ωστόσο είδε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να εκτινάσσεται και να καταγράφει στο ενεργητικό του μία έξοχη επέμβαση.

Η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η Δόξα εμφανίστηκε πιο επιθετική και ορμητική και άρχισε να επισκέπτεται με μεγαλύτερη συχνότητα και αξιώσεις τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, που έδειξε να χάνει τη συνοχή του στο χώρο της μεσαίας γραμμής (σημαντικό ρόλο έπαιξε η είσοδος στο παιχνίδι του Δημήτρη Ορφανού, που ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του νοικοκυρεύοντας το κέντρο).

«καθαρή» ευκαιρία δεν δημιούργησαν, λόγω της νευρικότητάς τους στην τελική προσπάθεια, ήταν φανερό πως αργά ή γρήγορα οι γηπεδούχοι θα έβρισκαν τη φάση που θα τους επέτρεπε να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Εν τέλει, τα κατάφεραν στο 69’. Ο Μιχάλης Λυριστής κέρδισε φάουλ στα πλάγια αριστερά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με μία έξοχη δική του εκτέλεση, πέρασε την μπάλα μέσα από πολλά πόδια και την έστειλε να «καρφωθεί» στην απέναντι γωνία του Καντιμοίρη (1-0).

Το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό. Οι απογοητευμένοι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν, ενώ η απελευθερωμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση Δόξα είχε πλέον στη διάθεσή της τους χώρους να κάνει το παιχνίδι της και να κυνηγήσει με καλές προϋποθέσεις ένα δεύτερο τέρμα.

Αφού χαράμισε δύο τετ α τετ στο 73’ και στο 74’, ο Μιχάλης Λυριστής «καθάρισε» οριστικά την «μπουγάδα» στο 75’. Αφού είδε τον Δαλκίδη να του στρώνει την μπάλα μετά από φάουλ στα πλάγια δεξιά, «εκτέλεσε» καταπληκτικά, με ευθύβολο σουτ στην απέναντι γωνία της εστίας του Ηρακλή (2-0).

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και οι μοναδικές στιγμές που έσπασαν τη μονοτονία ήταν το αξιόλογο, πλην όμως άστοχο, σουτ του Νίκολλι στο 92’ και δύο λεπτά αργότερα, η εντυπωσιακή απόκρουση του Ηλία στο έμμεσο που εκτέλεσε ο Ταγκάεφ.

Καλή ήταν η διαιτησία των Πατσιόπουλου, Σπάρταλη και Διακοφιλιππή.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Ψίνθου: Ηλίας, Στελλάς, Μπατέστας, Παναγιωτόπουλος, Τσοπάνογλου, Χατζηνικόλας, Λυριστής Μ., Λυριστής Δ., Δαλκίδης (80’ λ.τ. Ορφανός Χ.), Ορφανός Β. (52’ λ.τ. Ορφανός Δ.)

Ηρακλής Λάρδου: Καντιμοίρης, Καλανδρώνης (85’ Διακογεωργίου), Καπιώτης, Νίκολλι, Ταγκάεφ, Καμμάς Α., Φάκκας, Καφάλας, Πάχου, Νικηταράς (82’ Διακολουκάς), Ρούφας (65’ Χατζηνικόλας)

Ο Μιχάλης Λυριστής «καθάρισε» χθες για τη Δόξα, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΟ Μιχάλης Λυριστής «καθάρισε» χθες για τη Δόξα, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Διαβάστε ακόμη

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Πέντε μετάλλια των Τιτάνων Ρόδου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kyokushin

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη