Ενας νεαρός Ρόδιος έγινε... σταρ του Χόλυγουντ!

Ενας νεαρός Ρόδιος έγινε... σταρ του Χόλυγουντ!

Ενας νεαρός Ρόδιος έγινε... σταρ του Χόλυγουντ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1727

ΣΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΝΙΚΟΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΗΣ, ΕΚ ΡΟΔΟΥ:
ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ!

Του συνεργάτου μας Γ. ΜΑΡΤΙΝΗ
Ενας νεαρός Ρόδιος έγινε... σταρ του Χόλλυγουντ!
Οσο κι’ αν φαίνεται δύσκολο αυτό, όσο κι’ αν κανείς δεν θα το πίστευε, είναι ωστόσο αληθινό. Ναι.

Ενας Ρόδιος, που γεννήθηκε το 1935 στην Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, από μάνα κι από πατέρα γνήσιο Ελληνόπουλο, διάπρεψε στην Μέκα του κινηματογράφου.

Οι γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Βενετούλης απ’ την Λίνδο και η Φλώρα της οποίας ο μεν πατέρας ονομαζόταν Νικόλ. Μπαούρης και καταγόταν απ’ τα Μαριτσά, η δε μητέρα ονομαζόταν Ζαχαρούλα Κασιώτη και καταγόταν απ’ τη Λαχανιά.
Το όνομα του νέου ηθοποιού, που τιμά μεταξύ των Ελλήνων της Αμερικής το πεντάμορφο νησί της Ρόδου, είναι Νικόλαος Βενετούλης. Και πρόκειται πραγματικά για έναν εξαίρετο καλλιτέχνη που υπόσχεται πολλά.

«Ο Νίκος Βενετούλης - γράφει η σύντομη βιογραφία του - εγεννήθη την 3ην Δεκεμβρίου εις Βαλτιμόρην, όπου και εφοίτησεν εις το εκεί σχολείον, αποφοιτήσας του JOHSON HIGT SCHOOL καθώς και του Ελλην. Απογευματινή Σχολείου, όπου εδιδάχθη να γράφη και να ομιλή την Ελληνικήν»

Ο νέος αυτός των 21 ετών, τον περασμένο Ιούνιο πήγε στο Χόλλυγουντ. Και η τύχη του χαμογέλασε σύντομα. Ελαβε γρήγορα μέρος, με καλό ρόλο, στην ταινία «Τσάι και συμπάθεια». Κι ενώ η κριτική τον χαρακτήριζε ως μια μελλοντική δόξα του κινηματογράφου, εμφανίσθηκε στην Τηλεόραση, στο έργο VICKSBURG, εις το “Σπασμένο Βέλος”, όπου έπαιξε τον πρωτεύοντα ρόλο του HERMANO.

Τώρα, ο Νίκος Βενετούλης προχωρεί σταθερά για την κατάκτηση της φήμης και της Δόξας.
Ας του ευχηθούμε να διαπρέψη για το καλό του, και για το καλό ολόκληρης της Ρόδου.
Γ. ΜΑΡΤΙΝΗΣ

H ΕΓΣΔ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΝ ΕΛΑΙΟΥ ΔΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Εντός των ημερών η Ενωσις Γεωργικών Συνεταιρισμών, ενεργούσα ως αντιπρόσωπος της “Ελαιουργικής”, η οποία συγκεντρώνει έλαιον δια το δημόσιον, θα καλέση τους παραγωγούς ελαίου, όπως υποβάλουν δηλώσεις σχετικώς με την κατεχομένην υπ’ αυτών ποσότητα, αναφέροντες και την ελαϊκήν οξύτητα.
Αι προσφερόμεναι τιμαί δι’ έλαιον 0,1 του βαθμού δραχμαί 23,10 κατ’ οκάν, δι’ έλαιον 1ο 22,10 δραχμάς, 2ο 21,30, 3ο 20,70 4ο 20,30 και 5ο 20 δραχμάς κατ’ οκάν.

ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ 690.000 ΔΙ’ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΝΙΣΥΡΟΝ
Ως πληροφορούμεθα κατόπιν της υπό του Υπουργείου Βιομηχανίας εγκρίσεως της μελέτης δια την επέκτασιν του ηλεκτροφωτισμού εις τας κοινότητας Νικειών και Εμπορειού, και εις τον συνοικισμόν Πάλων Νισύρου, το Διοικ. Συμβούλιον του ΟΔΑΠΔΔ απεφάσισε κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν την διάθεσιν προς τον σκοπόν αυτόν ποσούν 690.000 δρχ. και καθώρισεν ημερομηνίαν διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού την 11ην Φεβρουαρίου.

ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ 174.000 ΔΡΑΧΜΏΝ ΔΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚ/ΣΟΝ
Υπό του Διοικ. Συμβουλίου ΟΔΑΠΔΔ διετέθησαν χθες 150.000 δρχ. δια την ανάπτυξιν της δενδροκαλλιεργείας, την προμήθειαν δενδρυλλίων και την εν συνεχεία δωρεάν διάθεσιν αυτών παρά της Διευθύνσεως Γεωργίας.
Εξ άλλου διατέθησαν 25.000 δρχ. δια την εκατέρωθεν των Εθνικών οδών δενδροφύτευσιν.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΝ Δ.Δ.Δ. ΡΟΔΟΥ
Δι’ εγγράφου της η Επιθεώρησις Εργασίας προς το Εμποροβιομηχανικόν Επιμελητήριον εκοινοποίησε διαταγήν του Υπουργείου Εργασίας, δια της οποίας ζητείται η υπόδειξις εκπροσώπων του, προς διορισμόν των ως μελών, εις το υπό ανασυγκρότησιν Πρωτοβάθμιον Διοικητικόν Διαιτητικόν Δικαστήριον Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή